Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 59

Wątek: Co wybrać: 5D mark II czy 1d mark III ?

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Ja to podziwiam
    O 14:20 zadałeś pytanie, dostałeś 2 odpowiedzi i o 14:50 juz puszkę zamówiłeś
    To jest wpływ tłumu (tłum = więcej, niż dwie osoby)
    Tłum był jednogłośny, czyli miał rację

meschiash
    Guest

Domyślnie

Powiedzmy, że decyzję podjąłem już dawno a potrzebowałem kopki nad i, którą dziś otrzymałem.

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meschiash Zobacz posta
    Powiedzmy, że decyzję podjąłem już dawno a potrzebowałem kopki nad i, którą dziś otrzymałem.
    W moim odczuciu "nacisk" wcześniejszych wypowiedzi był na zakup nowego szkła a nie puchy. Ach...niezbadane są meandry psychiki ludzkiej :-D .
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja dla odmiany od roku focę 1D MkIII i za mną chodzi zamiana na 5D MkII (przedtem miałem starą 5D)...

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxpawel Zobacz posta
    Ja dla odmiany od roku focę 1D MkIII i za mną chodzi zamiana na 5D MkII (przedtem miałem starą 5D)...
    Mógłbyś uzasadnić ? Chodzi tylko o ciężar i gabaryty ? AF niedomaga ? Crop jednak nie pasuje ?
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Mógłbyś uzasadnić ? Chodzi tylko o ciężar i gabaryty ? AF niedomaga ? Crop jednak nie pasuje ?
    Sporo jeżdżę i kupiłem ten aparat głównie ze względu na solidne i zabezpieczone body oraz rewelacyjny akumulator. Jak zabieram dwa to mam prądu na 3 tys. klatek. Dobry też umiarkowany crop.
    Szybkostrzelność nie jest dla mnie potrzebna robię wyłącznie na ona shot, ostrzę tylko na punkt centralny. Doskwiera waga, bo jak podepnę 100-400 to całość waży zdrowo ponad 3 kg. A nie jest to focenie sportu na statywie czy nawet monopodzie tylko wszystko z ręki.

Natomiast potrzebuję aparatu lżejszego i o jeszcze wyższej niż mój użytecznej czułości. Mój spokojnie pozwala na 3200 a przydałoby się 6400...

Dzygit-Dublin ma całkowicie rację - nie ma aparatu spełniającego wszystkie nasze potrzeby stąd to ciągłe "gonienie króliczka"...

I w ten sposób zmajstrowałem OT. Sorry.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxpawel Zobacz posta
    Witam

Ja mam to i to w torbie , i po ostatnim miesiącu powiem ze 1dmk3 już nie oddaje , 5dmk2 jest inny 1d inny nie ma rzeczy idealnych( no może 1ds mk3 tylko dlatego ze go nie mam i nie używam ) i jeden drugiego ci nie zastąpi będzie ci czegoś zawsze brakowało.

Pozdrawiam Darek
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 14-06-2009 o 16:19
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Coś już napisał Awatar arapaho
    Miasto
    Swiat

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meschiash Zobacz posta
    Witam.
    Zastanawiam się co wybrać. 5D mark II czy 1D mark III ?
    Generalnie fotografia w ruchu często oddalonych obiektów.

Czy może czekać na 1D mark IV ?
    .. jesli zadajesz takie pytanie, to lepiej pozostan przy swoim sprzecie. Inaczej zrobisz sobie krzywde ...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    ...

ja z dwoch zawartych w temacie aparatow wybal bym zdecydowanie 1D, to inna klasa sprzetu, 5D to zabawka, wydmuszka plastykowa
    ... gratuluje - tak glupiej wypowiedzi, ze nie wiem czy plakac czy smiac sie !
    Ostatnio edytowane przez arapaho ; 18-06-2009 o 21:58 Powód: Automerged Doublepost
    - .. -

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

dobry wybór

Cytat Zamieszczone przez arapaho Zobacz posta

... gratuluje - tak glupiej wypowiedzi, ze nie wiem czy plakac czy smiac sie !
    mozesz plakac, ale widocznie nigdy jedynek w rekach nie miales, ja mam i 5D i 1D i juz nigdy nie kupie niczego ponizej 1D, przepasc w wykonaniu jest za duza
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    mozesz plakac, ale widocznie nigdy jedynek w rekach nie miales, ja mam i 5D i 1D i juz nigdy nie kupie niczego ponizej 1D, przepasc w wykonaniu jest za duza
    Kolegę trochę zbyt poniosły emocje ale trochę racji ma . Zwyczajnie zbytnio generalizujesz - nie każdy potrzebuje aparatu do "wbijania gwoździ", a piątka ma swoje niezaprzeczalne zalety 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów