Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Na co zamienić Sigmę 17-70 f2.8-4.5

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis
    Lepiej dozbierać i kupić 17-55 Canona albo jak odpada ze względów finansowych to tamrona 28-75 - ma o wiele lepsze opinie od 17-50 a do zalepienia dziury na szerokim KITa - do widoczków po przymknięciu będzie dobry. No chyba, że szeroki to nie tylko widoczki to 17-50 też fajne szkiełko tylko trza się z nim umieć obchodzić
    Opinie, opiniami, a życie sobie... :wink:
    Tamrona 17-50 miałam ponad rok - był ostry od 2,8.
    Natomiast Tamron 28-75 w porównaniu z 17-50 wypada pod tym względem zdecydowanie gorzej. Oczywiście mam na myśli mój egzemplarz.

Cytat Zamieszczone przez herbatniczek Zobacz posta
    Moje wymagania ostrosci zaczynają się od poziomu Tamrona 28-75 F2.8
    J.w. ostrość w Tamronach chyba rzeczywiście jest mocno loteryjna. Jak trafisz dobrze to 17-50, jak i 28-75 będzie ostry od 2,8.

Bywalec Awatar fotomih
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tamron 90mm tez jakoś bardzo tani nie jest... chyba że namierzyłeś jakąś dobrą używaną sztukę.
    Miałem 2 sigmy. AF w słabych canonach jest pewniejszy niż w Sigmie EX. Takie miałem doświadczenia. A testy optyczne hmm nie wiem co o nich myśleć ale KIT IS to pożądna maszynka wg nich

Coś już napisał

Domyślnie

no w sumie z tym KITem masz rację.. Te wykresy rozdzielczości są zbliżone do Sigmy a oba szkła miałem i nie ma porównania..

Tamrona 90mm możesz dostać nowego za 1200zł z ebay albo używkę za podobną cenę w Polsce.

Szerokokątna TOkina 12-24 i Canon 10-22 mają problemy z abberacją i winietowaniem.. nie wiem jak to wygląda w praktyce ale to chyba głóny problem obiektywów szerokokątnych.. ?

AF w ogóle się nie liczy.

Przykłądowe fotki wyglądają dobrze.. ale czy Wy kupilibyście te sztuki?
    Canon eos

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów