Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 50

Wątek: Zdjęcia poklatkowe w 350d?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez birez
    Sorry, your camera does not support generic capture
    ERROR: Could not capture.
    *** Error (-6: 'Unsupported operation') ***
    Ahem, no to rzeczywiście qpa. Odszczekuję (hau hau). Z G5 działa
    Cytat Zamieszczone przez Mac
    Uważam, że do sekwencji filmowych zdecydowanie powinna być kamera. Nie uda się uzyskać pewnych efektów z wykorzytaniem tzw. środków zastępczych.
    Hmm, niedawno ktoś podawał linka do strony, gdzie był opis tworzenia pełnometrażowago filmu przy użyciu 1Ds

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sacz

Domyślnie

A nie myślałeś o tym by zrobic wężyk i jkąś elektronikę z przekaźnikiem( u byle jakiego elektronika -dzieciaka z technikum).
    Nie jest to trudne ja tak mam zrobiona radiówkę zasięg 150m i wszystko chodzi cacy
    Michał

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Hmm, niedawno ktoś podawał linka do strony, gdzie był opis tworzenia pełnometrażowago filmu przy użyciu 1Ds
    Muflon jasne, że można ale po co. Przecież lepiej kupić dedykowane narzędzie w postaci kamery. Wszystko można tylko po co?
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac
    Muflon jasne, że można ale po co. Przecież lepiej kupić dedykowane narzędzie w postaci kamery. Wszystko można tylko po co?
    By zrobic "po polsku" - oszczedzic, jednoczesnie jak najmocniej sie przy tym natrudzic i nakombinowac jak kon pod gorke - byle za duzo i byle niepotrzebnie forsy nie wydac .

Bywalec Awatar esenpe
    Miasto
    Warmia

Domyślnie

soft remote capture od canona umozliwia taka opcje (okreslenie limitu co ile sekund fota i przez ile ma to robic.) wystarczy kabel usb i laptop. eot
    [OKO] - [20D | C18-55IS | C50 | S70-300APO | S600R | TAMRAC ]

Coś już napisał Awatar marko-wroclaw
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Hmm, ok... ale gdyby chcieć np. naświetlać 1-ną klatkę co jakiś czas?? To chyba gorzej... (efekt w nocy - ruch gwiazd)
    Moja galeria: - CLICK !!
    Nie uprzedzony, nie rywalizujący, nie szukający FF/BF. Po prostu cieszący się fotografowaniem. Były zenity, Canony analog i dSLR a teraz Nikon w parze z Canonem (Nikon d90+18-105mm VR oraz Canon a610)

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marko-wroclaw
    Hmm, ok... ale gdyby chcieć np. naświetlać 1-ną klatkę co jakiś czas?? To chyba gorzej... (efekt w nocy - ruch gwiazd)

Hmmm...
    Nie wiem nad czym tak kombinujesz...
    Wybierz sie w góry albo gdzieś sporo poza miasto gdzie bardzo widoczne są gwiazdy i do dzieła...
    Ekspozycja 6h powinna wystarczyć abyś zauważył ruch gwiazd...
    Nie musisz naświetlać ponownie tej samej klatki, bo nie wiem jakbyś to chciał uczynić...
    W fot. cyfrowej nie ma czegoś takiego...
    Pozostaje zabawa w PS'ie

Tak wogóle to o co Ci dokładnie chodzi bo chyba nikt z forumowiczów nie wie ?

Chodzi Ci o obraz statyczny, clip video, animację czy jeszcze coś innego...
    Ostatnio edytowane przez Zielony ; 16-08-2005 o 14:43

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcingreen
    Ekspozycja 6h powinna wystarczyć abyś zauważył ruch gwiazd...
    6 godzin?
    10 minut wystarczy by gwiazdy ruszyc z miejsca: http://vitez.ceron.pl/gwiazdy.jpg

Im dluzej tym wiecej tych gwiazd sie naswietli tyle ze po 6 godzinach to bedziesz mial pasma a nie gwiazdy ... no chyba ze statyw z "panoramowaniem" gwiazd (nie wiem jak sie to fachowo nazywa).

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    6 godzin?
    10 minut wystarczy by gwiazdy ruszyc z miejsca[...] Im dluzej tym wiecej tych gwiazd sie naswietli tyle ze po 6 godzinach to bedziesz mial pasma a nie gwiazdy ... no chyba ze statyw z "panoramowaniem" gwiazd (nie wiem jak sie to fachowo nazywa).
    Heh, wiem że 6 godzin to długo...
    i wiem że kilka minut też wystarczy...
    Ale powiem Ci seryjnie że widziałem gdzieś zdjęcie (bodajże gdzieś w NG) z podpisem, że: 'dzięki temu, że autor zastosował niespotykaną 6 godzinną ekspozycję udało się zarejestrować ten unikatowy obraz ruchu sfery niebieskiej...'
    To było gdzieś w okolicach Grand Kanionu w USA...
    Dlatego napisałem, że 6h ale z akcentem że to żart...
    Pozdro, Zielony

BTW, wybieram się za niedługo na RÓWNICĘ to poczekam na jakiąś burzę meteorytów...i zobaczymy

Coś już napisał Awatar marko-wroclaw
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcingreen
    Hmmm...
    Nie wiem nad czym tak kombinujesz...
    Generalnie chodzi mi o to, aby uzyskać efekt ruchu gwiazd bez "męczenia" matrycy. A pytanie mi sie nasunęło jako rozwinięcie poprzedniego pytania. Tzn. poprzednio zastanawiałem sie nad zarejestrowaniem np. rozkwitu kwiatka albo coś w tym rodzaju...
    A suma-sumarum, pytanie sie narodziło po pytaniu mojego znajomego:
    cytat "...to pewno taki aparat za xxx kasy może robić zdjęcia poklatkowe??..."
    Ostatnio edytowane przez marko-wroclaw ; 17-08-2005 o 22:21
    Moja galeria: - CLICK !!
    Nie uprzedzony, nie rywalizujący, nie szukający FF/BF. Po prostu cieszący się fotografowaniem. Były zenity, Canony analog i dSLR a teraz Nikon w parze z Canonem (Nikon d90+18-105mm VR oraz Canon a610)

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów