Ahem, no to rzeczywiście qpa. Odszczekuję (hau hau). Z G5 działaZamieszczone przez birez
Hmm, niedawno ktoś podawał linka do strony, gdzie był opis tworzenia pełnometrażowago filmu przy użyciu 1DsZamieszczone przez Mac
![]()
Ahem, no to rzeczywiście qpa. Odszczekuję (hau hau). Z G5 działaZamieszczone przez birez
Hmm, niedawno ktoś podawał linka do strony, gdzie był opis tworzenia pełnometrażowago filmu przy użyciu 1DsZamieszczone przez Mac
![]()
A nie myślałeś o tym by zrobic wężyk i jkąś elektronikę z przekaźnikiem( u byle jakiego elektronika -dzieciaka z technikum).
Nie jest to trudne ja tak mam zrobiona radiówkę zasięg 150m i wszystko chodzi cacy
Michał
Muflon jasne, że można ale po co. Przecież lepiej kupić dedykowane narzędzie w postaci kamery. Wszystko można tylko po co?Zamieszczone przez muflon
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
By zrobic "po polsku" - oszczedzic, jednoczesnie jak najmocniej sie przy tym natrudzic i nakombinowac jak kon pod gorke - byle za duzo i byle niepotrzebnie forsy nie wydacZamieszczone przez Mac
.
soft remote capture od canona umozliwia taka opcje (okreslenie limitu co ile sekund fota i przez ile ma to robic.) wystarczy kabel usb i laptop. eot
[OKO] - [20D | C18-55IS | C50 | S70-300APO | S600R | TAMRAC ]
Hmm, ok... ale gdyby chcieć np. naświetlać 1-ną klatkę co jakiś czas?? To chyba gorzej... (efekt w nocy - ruch gwiazd)
Moja galeria: - CLICK !!
Nie uprzedzony, nie rywalizujący, nie szukający FF/BF. Po prostu cieszący się fotografowaniem. Były zenity, Canony analog i dSLR a teraz Nikon w parze z Canonem (Nikon d90+18-105mm VR oraz Canon a610)
Zamieszczone przez marko-wroclaw
Hmmm...
Nie wiem nad czym tak kombinujesz...![]()
Wybierz sie w góry albo gdzieś sporo poza miasto gdzie bardzo widoczne są gwiazdy i do dzieła...
Ekspozycja 6h powinna wystarczyć abyś zauważył ruch gwiazd...
Nie musisz naświetlać ponownie tej samej klatki, bo nie wiem jakbyś to chciał uczynić...
W fot. cyfrowej nie ma czegoś takiego...
Pozostaje zabawa w PS'ie
Tak wogóle to o co Ci dokładnie chodzi bo chyba nikt z forumowiczów nie wie![]()
?
Chodzi Ci o obraz statyczny, clip video, animację czy jeszcze coś innego...![]()
Ostatnio edytowane przez Zielony ; 16-08-2005 o 14:43
6 godzin?Zamieszczone przez marcingreen
10 minut wystarczy by gwiazdy ruszyc z miejsca: http://vitez.ceron.pl/gwiazdy.jpg
Im dluzej tym wiecej tych gwiazd sie naswietli tyle ze po 6 godzinach to bedziesz mial pasma a nie gwiazdy... no chyba ze statyw z "panoramowaniem" gwiazd (nie wiem jak sie to fachowo nazywa).
Heh, wiem że 6 godzin to długo...Zamieszczone przez Vitez
i wiem że kilka minut też wystarczy...
Ale powiem Ci seryjnie że widziałem gdzieś zdjęcie (bodajże gdzieś w NG) z podpisem, że: 'dzięki temu, że autor zastosował niespotykaną 6 godzinną ekspozycję udało się zarejestrować ten unikatowy obraz ruchu sfery niebieskiej...'
To było gdzieś w okolicach Grand Kanionu w USA...
Dlatego napisałem, że 6h ale z akcentem że to żart...
Pozdro, Zielony
BTW, wybieram się za niedługo na RÓWNICĘ to poczekam na jakiąś burzę meteorytów...i zobaczymy![]()
Generalnie chodzi mi o to, aby uzyskać efekt ruchu gwiazd bez "męczenia" matrycy. A pytanie mi sie nasunęło jako rozwinięcie poprzedniego pytania. Tzn. poprzednio zastanawiałem sie nad zarejestrowaniem np. rozkwitu kwiatka albo coś w tym rodzaju...Zamieszczone przez marcingreen
A suma-sumarum, pytanie sie narodziło po pytaniu mojego znajomego:
cytat "...to pewno taki aparat za xxx kasy może robić zdjęcia poklatkowe??..."
Ostatnio edytowane przez marko-wroclaw ; 17-08-2005 o 22:21
Moja galeria: - CLICK !!
Nie uprzedzony, nie rywalizujący, nie szukający FF/BF. Po prostu cieszący się fotografowaniem. Były zenity, Canony analog i dSLR a teraz Nikon w parze z Canonem (Nikon d90+18-105mm VR oraz Canon a610)