www.xxl.art.pl
lub bezposredni link do dzialu foto: www.xxl.art.pl/index.php?FOTO=1
Zapraszam i pozdrawiam...
www.xxl.art.pl
lub bezposredni link do dzialu foto: www.xxl.art.pl/index.php?FOTO=1
Zapraszam i pozdrawiam...
Okropny fotograficzny misz-masz. To co nazywasz reportażem, nie ma z nim nic wspólnego - jakaś mewa, czy piesekZamieszczone przez xxl
Bardzo dobre zdjęcia ślubne, które właśnie z reportażem mają najwięcej wspólnego! Jednak jako takie nie będą się chyba ciszyły uznaniem nowożeńców preferujących kolorowe i ostre jak żyleta zdjęcia z większego formatu ;-)
Co do aktu. Wyrzuciłbym 2/3 zdjęć, pozostałe są moim zdaniem dobre lub lepiej. Coś takiego jak facet, któremu lina okrętowa zamienia się w węża jest szczytem pretensjonalności![]()
1. Mewa czy piesek... wrzucilem do reportazu, bo zdjecia wydaja mi sie w miare dobre, a nie bede robic specjalnie kolejnego dzialu dla dwoch czy trzech zdjec. dziwie sie, ze akurat te dwa zdjecia przykuly Twoja uwage.
2. Kolorowe i ostre?? Na pytanie jakie Mlodzi chca zdjecia, najczesciej padaja odpowiedzi B&W i Sepia, ale moze wiekszosc chce inne.Fotografia slubna to dla mnie cos, co nieczesto robie, wiec moge sie mylic.
3. To co nazywasz szczytem pretensjonalnosci dla niektorych jest: http://plfoto.com/zdjecie.php?picture=664318
Ciesze sie jednak, ze napisales co myslisz. Nie wszyscy potrafia tak odwaznie napisac.
Najdelikatniej jak potrafię sugerowałbym Ci nie bazowć na opinii ludzi z PlfotoZamieszczone przez xxl
![]()
No, ja się dołączę do opinii, że zdjęcia ślubne niezłe. Więcej nie miałem cierpliwości obejrzeć, bo nawigacja zniechęciła mnie do dalszego zwiedzania.
A ja bym równie delikatnie dołączył się do sugestii ;-) Mnie czasem zadziwiają oceny nawet moich własnych zdjęć![]()
Podpisuje się pod przedmówcami obiema łapamiŚlubne zdjęcia mają klimat (sama niedługo bede robić znajomym i sie stresuje, ze coś spartole :/ ), a co do plfoto-zdradliwe jest i tyle,
pozdrawiam
Na plfoto widze przynajmniej galerie tego kto komentuje i moge sam stwierdzic, czy komentujacy ma pojecie o czym pisze, czy sam ma gnioty w pfolio. Tu zas nie za bardzo...
Aha, czyli mamy do czynienia z przypadkiem standardowym #7. Dla mnie EOT.Zamieszczone przez xxl
Zeby wytykac bledy innych, trzeba najpierw samemu zmierzyc sie z tematem, dlatego do ocen i komentarzy na plfoto mam wielki dystans. Reszta jest na zasadzie podoba sie lub nie. Jesli widze zas, ze komentujacy ma poparcie swoich argumentow w poziomie swoich prac, to zapewniam, ze wyciagam z tego wnioski. W koncu fora tego typu po to powstaly prawda?Zamieszczone przez Vitez
Kyliks - wierz mi lub nie, ale moje prace mialem okazje pokazac dwom tzw profesjonalistom i jakos niczego konkretnego sie nie dowiedzialem, dlatego wole czytac takie opinie jak Twoje. Opinie ludzi czesciowo lub calkowiecie anonimowych, ktorym latwiej jest napisac kilka slow krytycznych, niz osobom patrzacym prosto w oczy. Zalosne, ale prawdziwe.
Poza tym, przez glupi link do plfoto rozmowa odbiegla od tematu, a to miala byc tylko odpowiedz na nieuzasadniony zarzut (moim zdaniem) "szczytu pretenslonalnosci". Jak widac kilka osob chyba tego niezrozumialo.