Ale ja nigdzie nie mówiłem, że mi Fedora nie pasuje. Używam Debianowatych, bo tak wyszło, przypadkiem. Nie ma w tym żadnej głębszej motywacji. A Fedory po prostu nie znam. A chętnie poznam, stąd założyłem temat. Nie chcę zostać "przekonany" raczej wprowadzony, bo Fedorę z chęcią i przyjemnością wypróbuję. Mam nawet osoby komputer, taki bardziej leciwy, do eksperymentów systemowych
No i już się czegoś dowiedziałem. Okazuje się, że jest jakieś RPM Fusion, na które warto poczekać. Rozumiem, że to zbiór pakietów nie-wolnego oprogramowania? Trzeba dodać jakieś nowe repozytoria? Kiedy się pojawi?
Za wszelkie wskazówki będę wdzięczny, zarówno ukierunkowane ogólnie jak i szczególnie pod kontem Fedory, z którą nie mam żadnego doświadczenia.
Oczywiście można tych info szukać po necie i forach dotyczących tylko F, ale myślę, że taki temat nikomu na forum foto nie zaszkodzi, a może Linux zyska nowych użytkowników?
Poza tym dużo łatwiej przyswaja się wiedzę, gdy ktoś, kto już opanował dany temat wskazuje dorgę.