Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Fedora 11

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sid
    A jakieś podpowiedzi, jak to zrobić, może jakaś stronka, gdzie jest opisane co i jak? Czy przesadzam i mam sobie sam wygooglować? :P
    To drugie Bez przesady, to jest jeden RPM do instalacji...

Cytat Zamieszczone przez sid
    Co do pomocy, możesz w skrócie opisać pierwsze czynności po świeżej instalacji Fedory.
    Wpisz w google "personal fedora installation guide" - znajdziesz mnóstwo właśnie takich opisów, różnych autorów. Mi się takiej strony zrobić nie chce wystarcza mi mała checklista, którą za każdym razem uaktualniam do nowej wersji.

Zresztą, w sumie nawet mogę wrzucić (po wycięciu detali na temat wifi ;-)): http://rapidshare.com/files/242746510/INSTALL.html. To jest 99.9% tego co zrobiłem z moją Fedorą 10 po instalacji. Ja w domu jestem raczej "any userem" nie dłubię przy systemie.

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

wlasnie z ciekawosci, w ramach poznawania sciagam fedore. Zapodam na virtualboxie i zobaczymy jak to chodzi. Bardzo mi sie spodobal linux mint, chyba prostszy jest od fedory (chyba ) - tez bardzo fajnie zrobiony, rzeczywiscie elegancki i wszystko chodzi z buta.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dzięki za wskazówki. Właśnie sprawdziłem checksum płyt DVD i Live CD i wypalam. Jutro się pobawię i zainstaluję. Nie omieszkam podzielić się wrażeniami.
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

taka mala wiadomosc do linuxowcow ktorzy pewno czytaja ten watek Mianowicie zrobilem male poszukiwanie po necie informacji na temat kalibracji monitorow i znalazlem info ze kalibrator Spyder 2 swietnie pracuje pod Linuxem, tworzy profil icm ktory pozniej jest wczytywany programem AgryllCMS (ze szkocji swoja droga)
    wiecej info tutaj

http://jcornuz.wordpress.com/2007/11...gyllcms-linux/

Sprawy w kwestii fotografii maja sie na linuxie bardzo dobrze i wszystko idzie w dobrym kierunku - oby tak dalej Niech w koncu wydadza Bibbla 5 to bedzie git
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja niestety nie mam szczęścia do Fedory
    Instalacja z DVD nie wykryła sieci, pomimo, że Live CD wykrył ja bez problemu. Dla odmiany instalacja z Live CD zawiesiła się przy restarcie.
    Rozumiem, żeby ze wszystkimi Linuksami miał na komputerze takie problemy, albo, żeby to był jakiś dziwny sprzęt, a to typowy PC IBM Netvista PIV 2,4 GHz 1 GB ram.

W zasadzie z żadną inna dystrybucja nie mam żadnych problemów z bezporblemowym uruchomieniem wszystkiego.

Płyty są na pewno ok, pobrane z linków Distrowatch, sumy kontrolne sprawdzone przed wypaleniem. Płyty wypalane powoli z weryfikacja po wypaleniu.

Nie wiem czemu, ale ja zawsze mam takie rozejścia z Fedorą. Oczywiście nie mówię, że tych problemów nie da się rozwiązać, tylko już na początku mnie to zniechęca, skoro na każdej innej distro która próbowałem działa ok.

No nic, poczekam jeszcze jakiś czas i może znowu spróbuje.

Tymczasem dla początkujacych urzytkowników Linuksa polecam:
    ma działać najlepiej od razu, zwyczajnie zastąpienie Windows: Linux Mint
    ma działać, z pewnymi ambicjami do samodzielnej obsługi: Ubuntu
    dla aspirujących i zaawansowanych: Debian
    na bardzo stare i bardzo wolne komputery wszelkiej maści (486 albo P100 Mhz): Puppy Linux
    i to w zasadzie było by na tyle, przynajmniej na razie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    taka mala wiadomosc do linuxowcow ktorzy pewno czytaja ten watek Mianowicie zrobilem male poszukiwanie po necie informacji na temat kalibracji monitorow i znalazlem info ze kalibrator Spyder 2 swietnie pracuje pod Linuxem, tworzy profil icm ktory pozniej jest wczytywany programem AgryllCMS (ze szkocji swoja droga)
    wiecej info tutaj

http://jcornuz.wordpress.com/2007/11...gyllcms-linux/

Sprawy w kwestii fotografii maja sie na linuxie bardzo dobrze i wszystko idzie w dobrym kierunku - oby tak dalej Niech w koncu wydadza Bibbla 5 to bedzie git
    dawno temu próbowałem kalibrować wg tego opisu, ale moje stare ubuntu miało kaprysy... kalibruje pod windą (w sumie to tylko dlatego zaśmiecam sobie nią dysk i od czasu do czasu odpalam :P).
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Opis podforum: "Powiekszanie zdjec, obrobka, jak to zrobic w programie PS - na te pytania znajdziesz tu odpowiedz"

Naprawdę nie ma for poświęconych linuksowi? Systemom operacyjnym?

Pytanie retoryczne

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów