Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: 70-200 - co polecacie ?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rypson Zobacz posta
    Tak na marginesie do fotografi dzieci canon 50mm f1.8 koszt nowego okolo $80 to ci da pole do popisu w przypadku portretu....
    Popieram! Chociaż*sam wolę jednak w tym celu zwykłego 18-55 II i 430EX od sufitu/ścian. Co prawda siostra roczek ma dopiero, więc jeszcze łatwo tak, ale w sumie, 70-200 lepiej mieć*zawsze, pewniejsze szkiełko niż 50/1,8 i można ładnie perspektywę*spłaszczyć. Niemniej jednak, na analogu o wiele ładniejszy zakres ma niż*na syfrze, tam mi się*wydaje że się*dusi nieco.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez moher Zobacz posta
    IS się przyda do robionia statecznych ujęć z ręki. czy jest przydatny? BARDZO. szczególnie przy długich szkłach, gdzie latają ręce, bo skraca czasy, czasem decyduje to o poruszeniu lub nie zdjęcia. ale do dynamicznych ujęć czyli np. do sportu lub biegających dzieci się nie używa, bo niweluje on ruchy Twojej ręki, a nie obiektów które fotografujesz - takiego cuda jeszcze nie wymyślono

czy warto kupić wersje z ISem - imho tak. bo zyskujesz nie tylko stabilizacje, ale także najnowszą konstrukcję, bo obiektyw stosunkowo świeży, uszczelnienia, które się przydają, i wg. testów szkło jest ostre jak brzytwa od pełnej dziury.

pożytku z nowego szkła życzę
    Jak dla mnie IS to przeżytek w tym szkiełku. Może i być przydatny czasem, ale troszkę samodyscypliny i można walić*1/30 w środku zakresu i 1/60 na długim końcu tak, że nie wpływa to strasznie na jakość*zdjęcia. Tylko że ja wolę zaoszczędzić*kilka tysia, ew. wydać*je na np. 28 f/1,8 i 85 f/1,8, niż oglądać*100% cropy w poszukiwaniu szumów. Zwłaszcza, że 40D ma ISO 3200 więc problemów z zatrzymaniem ruchu nie ma.
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 16-06-2009 o 23:23 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów