Będziesz się tylko frustrował. Pouśmiechaj się mocno do kogoś niech ci udostępni lub tanio odstąpi jakiegoś kita od xxxD. One są tanie jak barszcz, a pewnie będą lepsze.
EDIT:
No i comatus mnie ubiegł![]()
Będziesz się tylko frustrował. Pouśmiechaj się mocno do kogoś niech ci udostępni lub tanio odstąpi jakiegoś kita od xxxD. One są tanie jak barszcz, a pewnie będą lepsze.
EDIT:
No i comatus mnie ubiegł![]()
Pozdrawiam
Marek/Biperek
he wlasnie usmiecham się do znajomego bo ma calą skrzynke "L" i mówi ze gdzie s tam lezy tez "kit",zobaczymy.
Kit, 50/1,8 - i juz masz takie minimum na początek. A potem, jak przyjdzie więcej $ to lepsze szkła sobie kupisz do dobrej już puszki.
6DII + 17-200/2,8L
jaki kit poniżej 100zeta ? no ok 18-55 IS kita można tanio dostać i nie jest zły, za 17-85 IS troskę więcej ale to już niezły wybór.
Szkoda, że, żaden forumowy mądrala nia zapytał o to, co się foci- jeśli coś lekko dynamicznego, to tamron/sigma to nie to (wiem, wiem- światło itd, ale jeśli AF nie trafia to i tak jest qpa pomijam słynne BF/FF)
A czy lepszy jest dobry obiektyw i gorsze body- pewnie tak, albo raczej może tak... całość tworzy zestaw używany do focenia, ot uchwyt, wygoda , szybkość zmian parametrów- ja uważam, że 40D jest niezły , pomimo swojego wieku technologicznego a dobry obiektyw mu pomoże w rozwinięciu skrzydeł.
40D + 17-85 IS USM + 70-300 IS + Metz 58 AF-1 + lowepro fastpack 350 + Velbon Sherpa 600R + monopod Manfrotto i stalki na M42
Zwykły kit 18-55. I jak napisałem: "przynajmniej ja tak kiedyś kupiłem" - dokładnie 80 pln + przesyłka (tu na forum).
Ale fakt, obecnie są ciut droższe.
Skoro ktoś nie mówi co foci to się zakłada, że wszystko - zwłaszcza jak się pyta o obiektyw o jaki zapytał.
Jesli chodzi o moje focenie to portret,krajobraz(glównie Tatry) oraz mecze pilkarskie IV ligi.Sigma APO powiem ze sprawdzala się tak srednio,wolny AF.Ostatnio robilem zdjęcia Canonem 70-200/4 L +30d i róznica niesamowita.Tak juz pisalem narazie to będzie zapoznanie się z aparatem i potem na pewno cos lepszego.Do portretu myslalem ze na razie ta 50/1.8 canona na początek a do krajobrazu to moze sigma 18-50/2.8.Kiedys ją mialem i powiem ze byla ok tylko trochę AF zawodzil.
No to mam juz swoją wymarzoną 40d.Kolega kita załatwił.stan wizualny aparatu oceniam na 6+.Wszystko chodzi pieknie,lcd czysciutki, wszystkie papiery są.Mam nadzieję ze ze servis na Zytniej mnie będzie nie potrzebny.Teraz tylko odkładanie kasy na lepszą optyke i lampeczke i plecak i...kufa sporo tego.Dobrze ze żona śpi ;p