Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: pomoc w doborze ob. 1x-1,2xx

Widok wątkowy

Coś już napisał

Domyślnie pomoc w doborze ob. 1x-1,2xx

Witam,

padlo na system cannona i chcialbym zwrocic sie z pomoca w doborze obiektywow...

foce widoczki, architekture, zycie ludzi, w wiekszosci miejskie klimaty , lubie reportaze z imprez plenerowych, czasem kolarstwo

Mam problem z doborem glownie std zooma, myslalem nad zestawami:

1.)
    *17-40/4 a zeby nie bylo za krotko
    *24-105/4
    *50/1.4 do portretow
    *70-200 - do dalsze plany (ze wzgledu na $)... glownie sport a dokladnie kolarstwo - tutaj na szczescie mozna w miare blisko podejsc, wiec 105 mozeby wystarczyla na poczatku

2.
    *17-55/2.8 szczerze to nie przekonuje mnie do konca to szklo z tego co czytalem, chyba ze trafilem tylko na takie watki , raczej za ta cene wolalbym 17-40+stalka - mozeliwe ze jestem jednak w bledzie...
    *50/1.4 jw
    *70-200 jw

Sklanialbym sie raczej do zestawu 1. Na dzien dobry 17-40 +stalka. W najblizszym czasie dokupilbym 24-105.
    Uwazacie ze taki zestaw bedzie sie ladnie dopelnial? Nie bedzie sie to zbyt dublowalo? Moze lepiej 17-40, stalka, 70-200?

Pozdrawiam,
    Przemek

spora szansa za zdublowanie tematu ale po wpisaniu w szukaj 17-40 itp dostaje 0 wynikow
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zapomniałem dodać, że ob. będę podpinał do 40d.
    Ostatnio edytowane przez MusicMan ; 08-06-2009 o 01:10 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów