Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Jak chronic obiektyw w zwyklym plecaku

Początki nałogu

Domyślnie Jak chronic obiektyw w zwyklym plecaku

Jak chronic obiektyw w zwyklym plecaku? macie jakies sprawdzone sposoby? niby mam plecak foto ale troche duzy i wolalbym zabrac jak ide pofocic obiektywy (50tka,70-300sigma,kit) i aparat, wiec jakos bym musial ochronic obiektywy zeby sie nie obijaly .

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Możesz przedzielić jakąś pianką albo coś w tym stylu. Ja przez długi czas, zanim kupiłem sobie fajny mały plecak, nosiłem sprzęt prawie że luzem w zwykłym plecaku. Jeśli miałem jeszcze dodatkowy obiektyw oprócz tego na korpusie (różnie bywało, Tamron 28-75/2.8, Sonnar 180/2.8, potem C 70-200/2.8 ) to po prostu wkładałem go obok zabezpieczony deklami i tyle. Sprawdzałem tylko, żeby nie był luźno i nie latał. Ale zablokować można czymkolwiek, np. paczką chusteczek higienicznych. Trzeba jedynie uważać na małe, twarde przedmioty typu klucze, żeby nie było ich w pobliżu - przez takie coś moje pierwsze body miało starty lakier z obudowy lampy błyskowej, co nie wpływało zupełnie na użytkowość, ale miało mały wpływ przy odsprzedaży.
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

i dlatego polecam dokupienie sobie futerału na pasek. wtedy chopwasz taki obiektyw do futerału i dlaej jeteś mobilny i nie potrzebujesz dużego plecaka foto
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

na szybko to folia z bąbelkami jest najlepsza

Domyślnie

Albo te woreczki co dają do eLek :-)
    40d + 17-40/4L + 70-200/4L

Bywalec
    Miasto
    Racibórz-Schoonhoven

Domyślnie

Czasami jak byłem zmuszony nosić aparat w zwykłym plecaku to wrzucałem do niego na dół ręcznik.Drugi zwijałem w rulon i układałem w kształt litery "S" i wkładałem to do plecaka.Powstawały "komory" gdzie bezpiecznie wkładałeś obiektywy .
    :-D Potrzeba matką wynalazków :-D
    fotografia
    akwarystyka

Bywalec Awatar radmro
    Miasto
    Kraków/Warszawa

Domyślnie

Jeżeli wrzucam sprzęt do zwykłego plecaka do na dno daję gąbkę. Na obiektywy mam lens case'y Lowepro - polecam. Z canonowskiego woreczka nigdy nie korzystałem - chroni przed kurzem i porysowaniem, ale nie przed uderzeniami.
    5d2 + 6D + 24-70 2.8 + 70-200 2.8 IS II + 24 1.4 + 50 1.4
    flickr

Coś już napisał Awatar Hamtaro
    Miasto
    Szczecin|Poznań

Domyślnie

ja w gorach z braku jakiegokolwiek plecaka foto, do zwyklego plecaka wrzucalem body z podpietym kitem i obok lezal sobie drugi obiektyw w grubej skarpecie:P na dnie jeszcze zwinieta arafatka i smigalem:P zima obwiazywalem jeszcze wszystko grubym szalikiem
    C40d+C17-55/2.8IS+C50/1.8+T80-200/2.8+S8/3.5...

www.vibrakiller.deviantart.com

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ja wpycham torbę foto do plecaka
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Domyślnie

osobiscie na dwa sposoby:
    1. jak radmro lens case'y lowepro, choc pojawiaja sie juz produkcje firm outdorowych np tatonka. body z podstawowym obiektywm w futerale w miare dopasowym w moim przypadku lowepro Cirrus TLZ 25
    2. wyjmuje wklad z torby/plecaka foto, idealnie pasuje do zwyklego plecaka i mam wszystkie przegrodki itp do dyspozycji

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów