Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: Jak chronic obiektyw w zwyklym plecaku

Bywalec Awatar SirDuncan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    Szczególnie mamy wtedy szybki dostęp do sprzętu . Wyciągnąć ze skarpety, woreczka foliowego, pokrowca z L-ki i ... można chować sprzęt bo temat już dawno "uciekł". Owszem, do transportu i focenia np.architektury może się sprawdzić .
    troche o czym innym rozmawiamy - jak muszisz blyskawicznie zmieniac obiektywy, to albo dwie puchy, albo ewentualnie 'kabury' na pas i trzymanie obiektywow bez dekielkow - w kazdym innym przypadku czas bedzie porownywalny, niezalenie, czy masz super hiper plecak foto, czy obiektyw w skarpecie trzymasz. mi wymiana obiektywu z pomoca zony, ktora zwlaszcza w trakcie wypraw zawsze jest gdzies obok, zajmuje kilka sekund - podrywajacy sie do lotu ptak, albo niepowtarzalna mina sprzedawcy na lokalnym bazarza i tak zdazy umknac.
    5D mkII, 20D, C17-40/4L, C24-105/4L, C70-200/4L, C50/1.4, 580EX, 580EXII, A70+WP-DC700

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

Ja uważam,że najlepszym zabezpieczeniem w plecaku jest jednak jakiś grubszy futerał na obiektyw. Oczywiscie, jak napisano wyżej, na szybką wymiane obiektywów nie ma co wtedy liczyć...
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Pełne uzależnienie

Domyślnie

lens case Lowepro często noszę w zwykłym plecaku.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów