Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 76

Wątek: Canon 20D plusy i minusy

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

haha ja to wiem ;]
    350D

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Ja tam mam bardzo ergonomiczny aparat i trafiam w przyciski bez pudla. :-)
    Nie pisze o ergonomicznosci tylko o ryzyku.
    Zakladam ze trafilbym gdybym probowal - wystarczy dobre przyzwyczajenie. Ale jesli mam latarke i szkoda mi na marne czekac kilkunastu minut naswietlania z ryzykiem zlych nastawow - to po co ryzykowac?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Cichy, rzeczywiście, zdecydowanie nadajemy na różnych falach Ale mogę Ci podrzucić jednego hinta "dla klikaczy": zamiast wchodzić po kolei do każdego katalogu na karcie, zapuść na niej wyszukiwanie plików *.jpg (to trzeba wpisać w polu w okienko, które pokazuje się chyba po wciśnięciu Alt-F7 (? - zgaduję, ale jakoś tak).
    stary watek ale mi sie przypomnialo to dopisze

w Total Commanderze jest skrot Ctrl+B - wyswietla pliki katalogow podrzednych

Tomanderos
    Guest

Domyślnie

Przeczytalem sporo o 20D. Teraz jestem zdecydowany, kupuje te maszyne!! Do tego jeszcze Tmarona 17-50 i zobaczymy jakie foty beda wychodzic

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomanderos Zobacz posta
    Przeczytalem sporo o 20D. Teraz jestem zdecydowany, kupuje te maszyne!! Do tego jeszcze Tmarona 17-50 i zobaczymy jakie foty beda wychodzic
    Mam ten zestaw i moge polecic , a co do wad 20d, to chyba tylko kiepski i maly ekranik, sam aparat bardzo fajny, moj ma prawie 2 latka a wyglada jak nowka, co prawda mial przygode serwisowa jeszcze w okresie GW ale teraz jest od prawie roku ok.

Co do tamrona mi sie trafila swietna sztuka, na ostrosc ani trafnosc AF-u nie moge narzekac, do wad jednynie mozna zaliczyc silnik napedzajacy AF, waaarczy i nie jest za szybki, wiec raczej do spokojnych fotek polecam.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    Mam ten zestaw i moge polecic , a co do wad 20d, to chyba tylko kiepski i maly ekranik
    Którego niesamowitą zaletą jest to, że:
    a) ponieważ jest mały więc żre mniej prądu;
    b) ponieważ jest mały to go nie brudzisz nosem, tak jak np. telewizor w 40D
    Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    Co do tamrona mi sie trafila swietna sztuka, na ostrosc ani trafnosc AF-u nie moge narzekac, do wad jednynie mozna zaliczyc silnik napedzajacy AF, waaarczy i nie jest za szybki, wiec raczej do spokojnych fotek polecam.
    Warczy? On wyje, większość Sigm przy tym dźwięku jest niemalże bezgłośna

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Grudziądz

Domyślnie

Fotografuję 20D 3 lata.
    Wada 20D - wielopunktowe ustawianie ostrości. Teoretycznie wszystko powinno być ostre. Naprawdę to nic wtedy nie jest ostre. Kompletnie bezużyteczna funkcja - niezależnie od zastosowanej przysłony obiektywu.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anwa Zobacz posta
    Fotografuję 20D 3 lata.
    Wada 20D - wielopunktowe ustawianie ostrości. Teoretycznie wszystko powinno być ostre. Naprawdę to nic wtedy nie jest ostre. Kompletnie bezużyteczna funkcja - niezależnie od zastosowanej przysłony obiektywu.
    Coś mi się nie chce wierzyć, że nie można wybrać jednego aktywnego punktu AF...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Coś mi się nie chce wierzyć, że nie można wybrać jednego aktywnego punktu AF...
    Można, ale dziury w całym też można szukać .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anwa Zobacz posta
    Fotografuję 20D 3 lata.
    Widocznie 3 lata to za mało abyś nauczył się fotografować z wykorzystaniem tej fuknkcji (no chyba, że masz walnięty aparat). U mnie gdy mialem 20 funkcja działała OK, a mam wysokie wymagania dotyczące ostrości obrazu.

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów