Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 76

Wątek: Canon 20D plusy i minusy

Bywalec Awatar feder
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    A, denerwuje mnie jeszcze jedno (w 10D tego nie było). Jak kasuję zdjęcia, to aparat zostawia puste katalogi (te z numerkami) nie usuwając ich. Szukałem w instrukcji i nie znalazłem. Zakładając zgranie 10x tej samej karty na DB i kasowanie w aparacie, to po ostatnim zrzucie karty mam przynajmniej 20 katalogów z czego tylko 2 pełne. Szukałem w instrukcji, czy da się to jakoś usuwać, ale nie ma takiej możliwości.
    Wystarczy w aparacie sformatować kartę, zamiast kasować zdjęcia - niepuste katalogi są usuwane.
    Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja używam szkieł przy f/3.5 z odległości najczęściej 1m. Chyba nie muszę pisać, co się dzieje ze zdjęciem, na którym aparat pomyli się o 1cm...
    No dobra ale jesli ktos przy takich "warunkach fotografowania" uzywa automatycznego doboru punktu AF to znaczy ze jest **** nie fotograf i probuje wine na sprzet zwalac .
    Automatyczny dobor punktow AF ma swoje specyficzne i SKUTECZNE zastosowanie ktorego przyklad ci podalem. Jak ktos tego uzywa na sile "bo fajne" to sam sobie winien ... lampka wbudowana tez fajnie blyska

A, denerwuje mnie jeszcze jedno (w 10D tego nie było). Jak kasuję zdjęcia, to aparat zostawia puste katalogi (te z numerkami) nie usuwając ich. Szukałem w instrukcji i nie znalazłem.
    A odwazyles sie chociaz raz sformatowac karte w aparacie albo usunac wszystko z poziomu czytnika? Pomaga .
    Ja bardzo rzadko usuwam opcja Erase All... najczesciej jest to format i problem jest niezauwazalny.

Zablokowany Awatar Fotonal
    Miasto
    W-wa, Floryda

Domyślnie

Zasadniczo 20D nie ma zadnych wad ! Brak spota, "wodoszczelnosci", itp. nie mozna nazwac wadami. Te funkcje sa dostepne w profesjonalnych aparatach a 20D takim nie jest. Cena zaplacona za to co dostajemy w 20D jest doskonala. 100% wart polecenia.

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotonal
    Zasadniczo 20D nie ma zadnych wad ! Brak spota, "wodoszczelnosci", itp. nie mozna nazwac wadami. Te funkcje sa dostepne w profesjonalnych aparatach a 20D takim nie jest. Cena zaplacona za to co dostajemy w 20D jest doskonala. 100% wart polecenia.
    I ja tak uwazam. Stosunek cena / jakosc osiagnal tu optimum. 20D to duzy sukces Canona.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Tak jak ogólnie się zgadzam, że 20D to chyba najlepszy stosunek price/performance, to poniższe prawdą niestety nie jest.
    Brak spota, (..) Te funkcje sa dostepne w profesjonalnych aparatach a 20D takim nie jest.
    Brak spota to od zawsze wyłącznie marketingowa zagrywka Canona, nie uzasadniona żadnymi względami technicznymi. D70 to ma a bynajmniej do "profesjonalnej" linii się nie zalicza.

Zablokowany Awatar Fotonal
    Miasto
    W-wa, Floryda

Domyślnie

muflon - jako, ze to forum Canona - nie bralem pod uwage zadnych kundli spoza budy Canona !!

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

nie bralem pod uwage zadnych kundli spoza budy Canona !!
    No co ty, ze slaska moze, ze tak niekulturalnie sie wypowiadasz?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Tu bym sie mocno nie zgodzil. Zaraz sie okaze ze profesjonalny jest raptem jeden aparat (wiadomo... ten najdrozszy). To ze 20D nie ma pewnych cech, to nie znaczy ze nie jest to profesjonalny sprzet. A z wiekszoscia wad tutaj wymienionych mozna spokojnie sobie radzic (ale to juz nie w tym temacie - bo tutaj mowimy o sprzecie, a nie o fotografujacym i jego technikach).

Początki nałogu

Domyślnie

Fotonal-Zasadniczo 20D nie ma zadnych wad ! Brak spota, "wodoszczelnosci", itp. nie mozna nazwac wadami. Te funkcje sa dostepne w profesjonalnych aparatach a 20D takim nie jest. Cena zaplacona za to co dostajemy w 20D jest doskonala. 100% wart polecenia.
    Wodoszczelność,spot,dobre szkło,brak problemów z AF ,fajne kolory i ogólnie jakość obrazu to cechy Olego E1, za cenę duzo ponizej 20d.Podejrzewam,że i inne aparaty nie odbiegaja zbytnio jakościowo.Warto popróbowac,zaskoczenie bywa całkiem fajne i ożywczo wpływa na rewizje własnych doswiadczeń.Tak więc byłbym ostrożny z tym optimum jakość /cena.
    Cześc.Ch.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Ta... Jakosc obrazu olego... Mialem... Uzywalem... Podziekuje... Juz wole swoje nedzne 20D.
    ...

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów