pomiar swiatla punktowy, jezeli sie nie myle ;]
pomiar swiatla punktowy, jezeli sie nie myle ;]
350D
Nie ma idealnego body ale może Canon zacznie customizować (taki brzydki neologizm) swoje body i będzie dawał uszczelnienie w wersji 20Dn (nature) cena będzie wyższa niż standardowego 20D. Niestety swojego 20D straciłem a miałem go tylko 2 miesiące. Nie mniej podpisuję się pod tym co napisał Snowboarder. Drobnych mankamentów nigdy nie uda się wyeliminować a liczy się otoczenie wokół body a tutaj Canonowi nie wiele można zarzucić.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
Zamieszczone przez Alzail
hmmm ale obraz pozostaje ten sam tylko kat widzenia z 320!!!
tak ? to faktycznie to jest do... :P
350D
Zamieszczone przez Alzail
hehe life suxmi sie nie podoba w mym 20d jakosc obrazu:/ wogole jakos kurde zbieram sie do wyslania do serwisu znuuf i kurde nie moge sie rozstac z nim (kolejny - )
hehe jednak gdyby nie ta moja ostrosc bylo by super...
Wracając do głównego wątku.
Vitez opisał większość plusówi minusów.
Dodatkowo (przynajmniej dla mnie):
(+)
bogata oferta softu dla RAW z 20D
(-)
- AWB czasami gubi się:
a. przy oświetleniu sztucznym (podnoszone w wielu wątkach)
b. Przy pięknej pogodzie w plenerach (duże kontasty, zieleń, niebieskie niebo) - tu akurat Minolta, Nikon a nawet Sigma mają przewagę.
- AF (szczególnie servo) - dużo gorszy niż w Minolcie
Tym niemniej po podsumowaniu wszystkich zalet i wad wybrałem 20D jako najlepiej odpowiadający moim potrzebom w tej klasie cenowej.
Pozdrowienia
Zupelnie sprzeczne ze soba punkty... m.in. po to sie robi w RAW by dopasowac kolorystyke a nie polegac na AWB , wiec ossssochoozzzii?Zamieszczone przez Pawel Woo
![]()
Wspominasz Vitez o 'ajkontrolu'...Zamieszczone przez Vitez
Było już o tym niedawno i kolesie sie wypowiadali raczej na minus tej funkcji...
Powiedz czy miałeś z tym dużo do czynienia i jak oceniasz tą funkcję?
Mnie się np. wydaje że funkcja mogła by być super dla reporterki, ale nie wiem bo sie nie znam...
Napisz coś na ten temat albo mnie gdzieś odeślij... :wink:
ja miałem (mam) 'ajkontrol' w 50E - oj, dość nerwowa funkcja, technicznie działała bardzo dobrze (poza podglądem GO), nawet w okularach, ale aż głupio się robi, jak musisz się wgapiać nerwowo w ten jeden najważniejszy punkt. a gdzie kontrolny rzut oka na resztę kadru? a spojrzenie w dół na wskaźniki? przy AF single shoot jeszcze ujdzie, ale przy serwo??Zamieszczone przez marcingreen
dlatego w sumie nigdy z 'ajkontrolu' nie korzystałem tak naprawdę![]()
pozdro.,
m.
Czy podane punkty to sprzeczność?
Logicznie patrząc - NIE - to zwyczajnie wady i zalety.
Samochód może być szybki ale dużo palić...
AWB może działać dobrze, a jednocześnie możesz mieć bogatą ofertę softu.
Ja prostaczek uważam to za oczywiste.
I nadal uważam, że za te pieniądze 20D to optymalny wybór.
Pozdrowienia,