Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: 5D MARK II - firmware

Domyślnie 5D MARK II - firmware

Nie widzialem jeszcze wątku o tym problemie.

Nie wgrywalem jeszcze nowego softa, ale nie w tym rzecz, mianowicie w starszych puszkach można było ustawić z poziomu puszki opcję "Flash no fire" w tym momencie tego nie ma, można to ustawić z poziomu lampy, no ale trzeba kupić lampę z serii drugiej (430 EX II, 580 EX II) a co jeżeli ktoś ma 430EX czy 580 EX?

chyba ze mozna to jakos ustawiac a ja nie wiem gdzie, bo w tym momencie ja musze ustawic lampe na manual, moc na sam dół i zakryć lampę ręką jeżeli chce w ciemnościach na zastanym świetle działać

mi się wydaje, że jest to wymuszenie na niektórych kupna lampy nowego typu

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

dobrze ci sie wydaje
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bass98 Zobacz posta
    Nie widzialem jeszcze wątku o tym problemie.

Nie wgrywalem jeszcze nowego softa, ale nie w tym rzecz, mianowicie w starszych puszkach można było ustawić z poziomu puszki opcję "Flash no fire" w tym momencie tego nie ma, można to ustawić z poziomu lampy, no ale trzeba kupić lampę z serii drugiej (430 EX II, 580 EX II) a co jeżeli ktoś ma 430EX czy 580 EX?

chyba ze mozna to jakos ustawiac a ja nie wiem gdzie, bo w tym momencie ja musze ustawic lampe na manual, moc na sam dół i zakryć lampę ręką jeżeli chce w ciemnościach na zastanym świetle działać

mi się wydaje, że jest to wymuszenie na niektórych kupna lampy nowego typu
    Nie rozumiem problemu - na 5d2 jak nie chcę używać 580 mk I to o wiele szybciej jest sięgnąć do wyłącznika lampy i ją wyłączyć niż w tym menu grzebać (mkII zresztą też).. ta funkcja przydaje się jedynie w sterowaniu grupą lamp - wtedy to wyłącza się lampę główną w odpowiednim CF lampy..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Dopiero zaczyna Awatar Iwan
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    (...)sięgnąć do wyłącznika lampy i ją wyłączyć (...)
    Tracąc jednocześnie wspomaganie AF. Co czasami (przynajmniej dla mnie) się przydaje.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iwan Zobacz posta
    Tracąc jednocześnie wspomaganie AF. Co czasami (przynajmniej dla mnie) się przydaje.
    to chyba szybciej użyć CFa w lampie operując przyciskami.. poza tym to że z poziomu body mogą być sterowane tylko lampy serii II to wiadomo od dawna więc narzekanie na to jest biciem piany bo to także kwestia oprogramowania lampy a nie tylko aparatu - jak wychodziły wczesniejsze wersje to o sterowaniu z badynikt jeszcze nie myślał więc narzekanie że starsza lampa nie w pełni współpracuje z nowszym body (mimo że wszystkie funkcje zachowuje i działa jak dotychczas) jest jedynie narzekaniem dla zasady
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

eeee.. w 30D mialem mozliwosc wylaczenia lampy z poziomu aparatu
    tak właśnie tylko o to mi chodzi - a gdzie jest wyłącznik na lampie to wiem

a ja nie narzekam, tylko mowa o alternatywnym firmware lub coś... bo to jest ewidentne zblokowanie firmware bo możliwość jako by nie była na pewno jest

Domyślnie

a masz 430 czy 580? jezeli 580 to moze da sie ja ustawic na mastera i wylaczyc jej blysk? w 580II cos takiego jest...
    5DII+L+L+L+L (:
    bartekkucharczyk.pl

Domyślnie

nie mialem 580 mialem tylko 580 EX II, ale jakos wole pracować 430tką z pewnych powodów:P ale tu nie chodzi mi o aspekt juz czysto sprzetowy czy finansowy tylko wkurza mnie blokowanie przez canona pewnych możliwości

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

No cóż większość nowych funkcji to nie jest jakaś wielka sprawa tylko poprawka softu, ale przecież canon musi z czegoś żyć

Domyślnie

post nieaktualny juz
    albo tego nie widzialem w poprzednim firmware albo w tym dodali, jest mozliwosc wylaczenia lampy

Uprawnienia umieszczania postów