Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Przygotowanie zdjęcia do wydruku w Labie.

Mieszany widok

Domyślnie

Pozwolę sobie odświeżyć temat bo mam problem, chcę wywołać staaare zdjęcia z małpki Kodaka i prosze o instrukcje jak je przygotowac do wywołania. Na pewno muze wykadrowac do stusunku boków 3:2, normalnie stawiłabym 300dpi i rozmiar 1200x1800 pixeli, ale..
    dowiedziałam sie ze maszyna, którą ma lab gdzie chce zniesc zdjęcia to NORITSU QSS-37HD, która wywołuje w 640dpi w związku z tym jak mam ustawic rozmiar zdjęć w pixelach?

Czyli będzie to wtedy 6x4cali (chce wywołac 10x15) czyli 640x4=2560, 640x6=3840 czyli plik ma miec az 2560x3840 pixeli i 640dpi?

Lab, w którym chce wywołac to www.labhd.pl nie ma tam wlasnie podanych wymaorów w pixelach wiec bede wdzieczna za rady..
    40d | c18-55 IS | c24/2.8 stm

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MagdaS Zobacz posta
    Na pewno muze wykadrowac do stusunku boków 3:2
    Nie musisz, sporo labów robi teraz odbitki w proporcjach 4:3 (tzw dynamiczne cięcie).

Lab, w którym chce wywołac to www.labhd.pl nie ma tam wlasnie podanych wymaorów w pixelach wiec bede wdzieczna za rady..
    Skoro wiesz w którym labie chcesz wywołać to poproś ich o konkretną instrukcję. Że masz pliki z takiego a takiego aparatu, o takich a takich wymiarach i co dalej...
    To im powinno zależeć na kliencie, by był zadowolony z ich odbitek. A tu na forum dostaniesz 10 różnych porad od któych wcale nie zmądrzejesz, źle przygotujesz labowi zdjęcia i możesz być z nich niezadowolona...

Domyślnie

No tak do labu napisałam czekam na odpowiedź, tutaj napisałam w międzyczasie sądząc, że może dowiem się czegoś nowego

A zdjęcia i tak musze wykadrować bo chcę je włożyć do tradycyjnego albumu więc muszą być 10x15 bo większe mi nie wejdą.
    40d | c18-55 IS | c24/2.8 stm

Uprawnienia umieszczania postów