Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Wątek: Pierwsza lustrznka, co wybrac ... 50D ?

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Podchodzisz do tego szablonowo, masz wyrobione zdanie i nie przyjmujesz innych możliwości/tłumaczeń. Jesteś skrajnym tradycjonalistą, nie postępowym człowiekiem. Jeżeli mam do wybory 40D lub 50D - kupuję nowszy model - nie wytłumaczalne jest dla mnie kupowanie czegoś starszego.A jeżeli już tak Ci o onanizm chodzi - to,tak wolę onanizować się czymś nowszym, mającym wiecej funkcji -niż głaskać bezustannie "starą" czterdziechę i wmawiać sobie że jest lepsza od 50D. Albo jesteś uparty, albo po prostu lubisz się oszukiwać -współczuję Ci.
    50D, C28/1.8, C50/1.8, C85/1.8,C24-105, C70-200/4 IS

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DAWIDSON Zobacz posta
    Podchodzisz do tego szablonowo, masz wyrobione zdanie i nie przyjmujesz innych możliwości/tłumaczeń. Jesteś skrajnym tradycjonalistą, nie postępowym człowiekiem.
    Proponuję nie wymyslać i nie przypisywać epitetów osobom, które mają inne zdanie niż my:-) Otóż tpop mówi całkiem do rzeczy, najpierw zanim kupisz aparat w przypływie gorączki nowości musisz sobie odpowiedzieć czy faktycznie te nowości, które zostały wprowadzone w nowym modelu wymienie wpłyną na jakość robionych przez nas zdjęć. Nie warto chyba doplacać ok 1000 zł za model, w którym jedyne nowości jakie wprowadzono to LV, czyszczenie matrycy, czy wykrywanie twarzy (przyklad hipotetyczny, ale obrazujacy co mam na myśli).

Jeżeli mam do wybory 40D lub 50D - kupuję nowszy model - nie wytłumaczalne jest dla mnie kupowanie czegoś starszego.
    Przed chwilą napisałeś, że to tpop nie przyjmuje żadnych tłumaczeń..

A kto powiedział, że nowsze jest lepsze? W nowszych puszkach można się spodziewać coraz większych rozdzielczości matryc i coraz mniejszego DR, aż dojdziemy do standardów oferowanych przez kompakty.. Plus oczywiście inne dodatki jak wykrywanie twarzy i nagrywanie filmów, które to z modelu na model będą wciąż "ulepszane":wink:

Ci o onanizm chodzi - to,tak wolę onanizować się czymś nowszym, mającym wiecej funkcji -niż głaskać bezustannie "starą" czterdziechę i wmawiać sobie że jest lepsza od 50D. Albo jesteś uparty, albo po prostu lubisz się oszukiwać -współczuję Ci.
    Nie musisz mu współczuć, z tego co wiem, tpop ma sie dobrze..

ale cieszę się, że dochodzimy do konkretów. Tak się składa, że jestem amatorem, który mysli o przesiadce na xxD i nie wie dlaczego 50D miałby być lepszy od 40D. Żeby było jasne, to co pisałem powyżej to były same ogolniki, nie muszące znaleźć wcale swojego odwzorowania w niniejszym porównaniu.

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Slider-Jeżeli się zastanawiasz nad 40D lub 50D -to kup 40D, 50D jest słaby i dla onanistów. Gdybyś dokładnie przeczytał i zrozumiał wątek, wiedział byś że to Twój kolega przypisuje innym użytkownikom onanizm sprzętowy, ale cóż jesteś stronniczy, więc nie wiarygodny.Ja nigdy nie atakuję, odpowiadam tylko na pseudo agresję, pseudo forumowiczów.

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Gdybyś dokładnie przeczytał i zrozumiał wątek, wiedział byś że to Twój kolega przypisuje innym użytkownikom onanizm sprzętowy, ale cóż jesteś stronniczy, więc nie wiarygodny.Ja nigdy nie atakuję, odpowiadam tylko na pseudo agresję, pseudo forumowiczów.
    Ale ja doskonale wiem, że to tpop pierwszy porównał tendencję do pogoni za nowościami podręcznikowym onanizmem, cóż, może to za mocne słowa, ale mnie to nie obchodzi, bo ja nie o tym..

Chodzi mi tylko o kwestię, czy faktycznie 50D jest wart dopłaty w stosunku do 40-tki za to co oferuje. To że jest stosunkowo nowy, to rozumiem, ale czy coś poza tym? Mogłeś darować sobie ironię, bo pytam poważnie (skoro masz inne zdanie), a stronniczy absolutnie nie jestem, chciałem tylko, by ktoś przekonał mnie w którąś ze stron. Wcześniej dużo dobrego naczytałem się o 40D, kiedy było jego 5 minut, ale z kolei nie było 50D więc nie mogłem bezpośrednio porównać..

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Gdybyś dokładnie przeczytał i zrozumiał wątek, wiedział byś że to Twój kolega przypisuje innym użytkownikom onanizm sprzętowy
    Panie DAWIDSON gdybys to jednak pan przeczytal DOKLADNIE to co napisalem to byc moze zauwazylbys ze nikomu nie przypisalem onanizmu. Zacytowalem twoje zdanie i napisalem ze to bardzo onanistyczne stwierdzenie. Na tym zakonczylem ocene. Nigdzie nie napisalem ze jestes onanista (uderz w stol...).
    pseudo forumowiczów.
    jak sie chwile zastanowic to moze faktycznie racja bo i do tego forum czesto przylegalo stwierdzenie ze jest onanistyczne a skoro ja taki anty-onanista na onanistycznym forum to i pseudo forumowicz

nie wytłumaczalne jest dla mnie kupowanie czegoś starszego.A jeżeli już tak Ci o onanizm chodzi - to,tak wolę onanizować się czymś nowszym, mającym wiecej funkcji -niż głaskać bezustannie "starą" czterdziechę i wmawiać sobie że jest lepsza od 50D.
    i znowu smierdzi mi to z daleka onanizmem ale ja niepostępowy jestem i zamiast cos swierzutkiego kupic to wsadzilem kase w stara piątke. Poza tym nikt tu nie twierdzi, ze 50 jest gorsza.
    ale cóż jesteś stronniczy, więc nie wiarygodny.
    nie no jasne i do tego pseudo forumowicz :-?

A zeby juz tak calkiem nie na temat nie bylo to powiem ze kazdemu kto ma dylemat 40/50 polece 40 + dobre szkla. Szkla to podstawa. Raz ze to one decyduja o jakosci obrazka a dwa ze nie traca tak na wartosci jak body.
    Ostatnio edytowane przez tpop ; 05-06-2009 o 21:38

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

jeżeli już jesteś takim onanistą to pakuj w lustro tej swojej 40-stki chłopcze. pozdro

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jeżeli już jesteś takim onanistą to pakuj w lustro tej swojej 40-stki chłopcze. pozdro

Domyślnie

Wielokrotnie zastanawiam się nad kupnem 50D ze względu na jakość plików sRAW prezentowanych w teście na optyczne.pl
    Jestem zszokowany niskim poziomem szumów na ISO 1600 i 3200.
    Jest tylko jeden problem i niejasność.
    Czytając ten i kilka temu podobnych wątków zetknąłem się z opinią że poziom szumów w 50D jest porównywalny z 40D, więc jako to jest skoro na optyczne.pl http://www.optyczne.pl/92.7-Test_apa...azu_w_RAW.html
    szumu nie widać dla ISO 1600 i 3200 a użytkownicy twierdzą że jest inaczej

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jest tu jakiś Moderator? Chyba za dużo dresiarskich odzywek ze strony tego pana...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PiTTer Zobacz posta
    Jest tu jakiś Moderator? Chyba za dużo dresiarskich odzywek ze strony tego pana...
    Kolega dostał odpowiedniej wartości kartkę, przestańcie słać zgłoszenia. Post zostaje by pokazać poziom tego Pana.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów