Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: [trumil9] wszystko nowe

Bywalec
    Miasto
    usa

Domyślnie

Dziekuje przede wszystkim za uwagi. 2 sprawy: Wstawienie zdjec z pierwszego postu bylo troche na zasadzie chcialabym, a boje sie, w moim przypadku bylo proba innego uzycia aparatu fotograficznego w odroznieniu od tego co robilem do tej pory. Nie sa to zadne zdjecia typu "fashion" czy cos w tym stylu. To sa po prostu zdjecia - jedne z pierwszych jakie wykonalem sprzetem Canona. Takie miejsce jak tutaj pozwala na zbieranie informacji o tym "jak sie widzi w odroznieniu od tego co widza inni". To tez jest rodzaj informacji jaka jest potrzebna kazdemu, kto cos robi i chcialby to pokazywac publicznie. Dla zabawy aby sie przekonac czy nasze hobby ma jakis sens. Jezeli ktos mi napisze, ze lepiej powiniene sie zajac wedkarstwem niz foceniem to nie obraze sie. Mam na rozkladzie kilka lososi powyzej 15kg. Zlowionych na dolna nimfe.
    Zdjecia jakie sa w linkach na flickr byly robione Fuji Finepix 5100 a w photosig Pentaxem wiec pokazywanie ich tutaj troche mija sie z celem, a zwlaszcza w sytuacji, ze na wiekszosc z tych zdjec nie moge patrzec chociaz jak je zrobilem to wtedy wydawalo mi sie, ze jestem mistrzem swiata.
    A jezeli chodzi o watek barowo/alkoholowy to inne zdjecie , takze Lantharem.

Bywalec
    Miasto
    usa

Domyślnie

Wydaje mi sie, ze potrwa jeszcze chwile zanim na tyle ostrzelam canona abym sie czul w miare pewnie. Poniewaz mam duze dlonie to jednak wygodniej mi jest operowac w manualu z dolozonym gripem, proba robienia zdjec np Sonnarem 2.8/180 czy tez Tamronem AD2 2.8/80-200 zakonczyla sie niepowodzeniem, wszystkie zdjecia ruszone. Pierwsze zdjecie Lanthar 2.5/124, 2 i 3 to juz Canon 1.4/35.

Bywalec
    Miasto
    usa

Domyślnie

Zdjecie #2 w poprzednim poscie bylo zrobione Lantharem a nie Canonem. Nie widze mozliwosci edycji postu.
    Tutaj Canon 1.4/35L, z koncertu zespolu blusowego. Dzisiejszy-piatkowy wieczor

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

może się obrazisz... ale nie mówię tego w takim celu, raczej żebyś spojrzał trochę inaczej na to co nam zaproponowałeś...ale serio, zdjęcia które prezentujesz (po pochwaleniu się najpierw co za sprzęt posiadasz, 5mkII, 35 1.4 ... ) dowodzą, że sprzęt nie jest ważny... nie wiem, czy może to pierwszy aparat i uczysz się robić zdjęcia (jeśli tak to czemu o tym nie powiedzieć?) bo z postu wywnioskowałem, że to tylko "przesiadka" na wyższej klasy sprzęt. Piszesz, że "to są zdjęcia inne niż robisz", ale te z linków w stopce też mi się nie podobają... może dlatego, że jak słyszy się o takim sprzęcie to przeważnie gdzieś obok niego stoją ciekawe ujęcia... nie mam pojęcia z czego to wszystko wynika ale albo wątek jest bez sensu, albo chciałeś napisać, że kupiłeś fajny aparat i tyle...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów