Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: [trumil9] wszystko nowe

Bywalec
    Miasto
    usa

Domyślnie [trumil9] wszystko nowe

Od 2 tygodni stalem sie szczesliwym posiadaczem 5dmk2. Zdjecia robilem w nocy, po tygodniu, wracajac z kupionym tego wieczoru 1.4/35L. Do tej pory przez rok czasu uczylem sie na Pentaxie ale Canon to zupelnie inny wymiar pod kazdym prawie wzgledem. Nie chcialbym aby to sie nazywalo, ze ponizsze zdjecia to wstawka do galerii, bo nie ma sie czym chwalic i z czego cieszyc ale interesuje mnie mimo wszystko Wasze pierwsze wrazenie jak sie te zdjecia oglada. Canon i AF to zupelna dla mnie nowosc. Po pierwszych probach z kitem z Pentaxa robilem zdjecia wylacznie obiektywami manualnymi.
    Teraz dopuki nie zgromadze dobrej jakosci adapterow bedzie tylko AF.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

No, zrobiłeś zdjęcia manekinom na wystawie, i?
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Bywalec
    Miasto
    usa

Domyślnie

Widzie, ze Ci sie nie podoba ale poczatek juz jakis zrobilem.

Miasto
    wawa

Domyślnie

Zrobiłeś, ale wszystkie zdjęcia jakie pokazałeś, może z wyjątkiem 3 w którym podoba mi się kompozycja, wyglądają jak zdjęcia testowe sprawdzające czy np. AF dobrze działa. Kompletnie nie rozumiem po co chciałeś je pokazać. Masz świetny sprzęt, już wiesz że działa, to teraz zrób z niego użytek i porób jakieś zdjęcia.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Bywalec
    Miasto
    usa

Domyślnie

Dziekuje. Napisales to o co mi chodzilo. Zaznaczylem przed edycja zdjec, ze to jest cos w rodzaju proby a nie wstawiania zdjec do oceny. Wiem, ze takie zdjecia nie powinny znajdowac sie w "galerii" ale ja nie mam na razie co wstawic. Zrobione canonem. Moze po tym weekendzie. A jezeli chodzi o #3 to rzeczywiscie cos z tym zdjeciem probowalem zrobic.

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

pank - a co nie tak z kompozycja na 4? mi sie ono widzi

Miasto
    wawa

Domyślnie

Nie chodziło mi o to że reszta jest kompozycyjnie do **** tylko że 3 jest dla mnie kompozycyjnie interesująca, 4 już nie bardzo, ale gdybym miał numerować od najlepszych do najgorszych to by było na 2 miejscu. Ale jak już muszę z analizą, to 3 jest ładnie wyważona, kadr jest harmonijny a w 4, jasna plama sukienki i lampiony z prawej nie są równoważone z lewej przez co kadr leci na prawo.

Bywalec
    Miasto
    usa

Domyślnie

Dziekuje bardzo za komentarze do zdjec.
    Nie udalo mi sie za bardzo dzisiaj powalczyc, zdjecia nocne 35tka nie nadaja sie do prezentacji, robilem troche konkurentem 135 Canona - Voigtlander Apo-Lanthar 2.5/125 M42. Adapter M42/EOS kupilem na ebay od roxsen.
    Lanthar 125 jest jednym z najlepszych na swiecie obiektywow w zakresie ogniskowych 100-135mm. Produkowany przez Cosine, obecnie produkcja zakonczona a pojedyncze egzemlarze z rzadka pojawiajace sie w drugim obiegu osiagaja z miesiaca na miesiac coraz bardziej zwariowane ceny.
    @2.5

Bywalec Awatar RAdoCanon
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

no widzę ze potrafisz kręcić pokrętłem ostrości. Gratuluje :P
    5dm2

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trumil9 Zobacz posta
    Zaznaczylem przed edycja zdjec, ze to jest cos w rodzaju proby a nie wstawiania zdjec do oceny. Wiem, ze takie zdjecia nie powinny znajdowac sie w "galerii" ale ja nie mam na razie co wstawic.
    Żonie podoba się tuniczka na pierwszym zdjęciu - a od jej męża: dobrze, że "bezcenna"
    Nie podejmuję się wypowiedzi o treści i wykonaniu zdjęć, skoro sobie tego nie życzysz, ale regulaminowo chyba po to się je tu wstawia, żeby zdjęcia "pokontemplować, pooceniać, czegoś (się) nauczyć, na ich podstawie się dowartościować lub pogrążyć:-P"?
    Może się nie znam na modzie, ale nie wiem w jakim celu wstawiłeś TE fotki - natomiast masz już całkiem niezłe prace, np. makrofotografie albo portrety, z którymi mógłbyś spokojnie wystartować w odpowiednich działach na forum.

Ostatnie zdjęcie jest fajne, pod warunkiem, że byłoby częścią jakiegoś reportażu, chociażby ze spotkania w knajpie. Powodzenia na nowej drodze z Canonem!
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów