Strona 8 z 14 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 140

Wątek: Gdynia Zlot Żaglowców 2-5 lipca 2009r

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Tak się tylko upewnię, że dalej mówimy o nocy z piątku na sobotę?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

ja już się pogubiłem o którą noc chodzi. A bez tego to ciężko oszacować co z moim dojazdem... a jeśli chodzi o godziny, to nie widzę problemu w rozpoczęciu pleneru już o 24.00
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Nie, no panowie!

Tylko i wyłącznie noc z piątku na sobotę (3/4.06)!!! ;-)

Ja planuję w piątek pojechać tam na ok 19-20 (ew. załapać się z kimś :>), żeby zrobić trochę takich normalnych zdjęć z imprezy -- to będzie niestety jedyna moja szansa na to.
    Kamienna góra o północy jak najbardziej (ktoś mnie przeszkoli ze zdjęć fajerwerków? :>)
    Potem rozumiem wschód w bliżej nieokreślonym miejscu? Port? Plaża?
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Dopiero zaczyna

Domyślnie

ale fajerwerki są z soboty na niedzielę. Noc wcześniej jest pokaz światło/dźwiek + lasery.

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Trochę odbiegając od tematu właśnie się zorientowałem, że nie mam wężyka spustowego. Podpowiedzcie gdzie w okolicach centrum Gdańska znajdę jakiś sklep elektroniczny co by sobie zmajstrować jakiś.

Coś już napisał Awatar rodeoo
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Iczek ma rację wynajmijcie jakąś łajbę z motorem
    inaczej nie da rady parada żaglowców około jednej mili od brzegu .
    A oto informacja prasowa (najnowsza)
    Ps.Pozdrawiam Tych co Będą opływac na 30 osobowej łodzi motorowej.

Choć pierwsze żaglowce dopiero wpływają do gdyńskiego portu na zlot, który rozpoczyna się jutro - 2 lipca - to już trwają gorące przygotowania do niedzielnej parady na wodach Zatoki Gdańskiej.

Wszystkich szczegółów jeszcze dziś podać nie można, ale kilka istotnych dla publiczności, która szykuje się na to wspaniałe widowisko - przekazujemy.

Po pierwsze - prognozy meteorologiczne są bardzo dobre. Pogoda się stabilizuje.

Słońce, wiatr 2-3 st B, temperatura ok. 20stC.

Ale dopiero o godz. 8.00 rano w niedzielę dyrektor parady admirał Czesław Dyrcz biorącym w niej udział jednostkom kierunek, czy będą ustawiać szyk z północy na południe, czy też z południa na północ.

Jednostki zaczną opuszczać port o godz. 9.00.

Przypomnijmy, ze w Basenie Prezydenta tych największych, klasy A i B cumować bedzie ok. 45.

Jako ostatni opuści port w kierunku parady - jubilat Dar Pomorza - holowany przez dwa holowniki.

Otwierać paradę będzie nasz wspaniały Dar Młodzieży, a co dalej.... to na razie sekret.

Parada rozpocznie się o godz. 13.00 i potrwa do godz. 15.00.

Cały ten wspaniały teatr rozgrywać się będzie w odległości ok. 1 mili morskiej od brzegu.

Jednostki uczestniczące po oddaniu honorów jubilatowi - "Darowi Pomorza" skierują się na linię startu do regat The Tall Ships’ Races - w pobliżu cypla Hel.

Planowany start godz. 17.00.

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Lightbulb :)

Gdybyście się nudzili, można sfotografować Sea Towers i wygrać konkurs
    http://www.seatowers.pl

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44 Zobacz posta
    Trochę odbiegając od tematu właśnie się zorientowałem, że nie mam wężyka spustowego. Podpowiedzcie gdzie w okolicach centrum Gdańska znajdę jakiś sklep elektroniczny co by sobie zmajstrować jakiś.
    W centrum Gdańska to nie wiem, ale jest we Wrzeszczu vis a vis "wysepki" (sklepu rowerowego).

A jak parada zaczyna się o 13, to ja odpadam niestety...
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie

Moi drodzy, a może ktoś by mi potowarzyszył w piątek od popołudnia do wieczora a może i później? Przyjadę ze słupska. Inne dni odpadają i tylko piątek został. Musze obadać gdzie furkę zostawić, żeby później normalnie z 3miasta wyjechać. Odezwijcie się w razie czego.

pozdro
    Łukasz Chyrek
    canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...

Mój fotoblog www.chyrek.com.pl

Coś już napisał

Domyślnie parada

Darujcie sobie jacht, jeśli parada potrwa 2-3 godz. to jachtem nie dacie rady odpowiednio się ustawić względem żaglowców, jeśli będą płynąć w szyku to innym jachtom nie wolno też przecinać ich toru. Poza tym na 10 osób to już całkiem spory jacht, zresztą większość jest już pewnie zajęta.
    Motorówka dobry pomysł tyle że na 10 osób to musi być dość spora (z odpowiednimi papierami), a co za tym idzie droga. W zeszłym roku pożyczałem z wypożyczalni nad Motławą na kilka godz. koszt to kilkaset PLN. Nie wiem nawet czy na 10 osób mają, ze sternikiem jeszcze drożej. Ten pomysł też więc odpada.
    Proponuję ujęcia z lądu. Molo w Orłowie, Sopot, bulwar nadmorski w Gdyni itp. Albo ujęcia ranno-nocne, też dobry pomysł.

Strona 8 z 14 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów