Strona 5 z 14 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 140

Wątek: Gdynia Zlot Żaglowców 2-5 lipca 2009r

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    A Sea Towers są w końcu otwarte czy nie? :>

I czy ktoś finalnie planuje być tam w piątek wcześniej niż 1? Ja bym chciała być jakoś jeszcze za dnia (czyli ok 19-20 na przykład ;]), żeby "normalnych" zdjęć trochę porobić. Tylko potem samej kiblować ze po nocy to mi się średnio uśmiecha.
    Jak okaże się że moje alternatywne środki transportu zawiodą, to może się skuszę ruszyć jakimś autobusem jeszcze za dnia... tylko ile można robić zdjęć w Gdyni? Myślę że taki 8-10godzinny plener mógłby okazać się bardzo wyczerpujący...

Ktoś wie z którego kierunku będzie wschodziło słońce a z której zachodziło (może lepiej przystań będzie się prezentować przy zachodzie słońca), wiem że teoretycznie jest to wschód-zachód, ale ze zmianą pory roku wszystko się trochę zmienia.

Ostatnimi czasy mam ciągotki na wybranie się nocą/rankiem w okolice klifu w Orłowie... jakby była cała noc, to można by się spacerkiem przejść i tam ;]
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Wiem, że opcja od 20 do 6 rano jest delikatnie hardkorowa (szczególnie po całym tygodniu pracy), ale ja chyba nie mam wyboru.
    Najwyżej utknę przy grzańcu, podobno gastronomia ma być czynna całą dobę ;-)

I jakby co to na to Orłowo mogę się skusić :>
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Domyślnie

Ludzie, błagam... wypożyczcie sobie na spółkę dobra motorówkę i wtedy zrobicie zdjęcia.
    Redakcje gazetowe juz dawno maja takie rezerwacje dla reporterów...

Tylko tak uda sie wam być mobilnymi i w miarę daleko odpłyną cod brzegu aby złapać pojedynczy żaglowiec.

Z lądu to takich samych fot będzie okolo 5 milionów.
    Szukajcie innych ujęć.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Fajnie wynająć sobie motorówkę, tylko do tego potrzebne są chyba odpowiednie uprawnienia...

@najeli - głodu w takim plenerze bałem się najbardziej... dobrze wiedzieć że będzie można skoczyć na coś ciepłego...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    Fajnie wynająć sobie motorówkę, tylko do tego potrzebne są chyba odpowiednie uprawnienia...
    Mam młodszego sternika motorowodnego (bodajże do 60kM mogę, nie pamiętam, bo nigdy nie był potrzebny) i sternika jachtowego jakby co :>

PS. Sprawdziłam w PZŻ - nie istnieje już coś takiego jak młodszy motorowodny ;-) a normalny motorowodny i tak nie może po morzu.
    Ostatnio edytowane przez najeli ; 26-06-2009 o 16:24
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Domyślnie

Spróbujcie poszukać czegoś z obsługą sternika przynajmniej nikt nie będzie pokrzywdzony siedzeniem przy sterze. Ja będę ok. godz. 20-21 w piątek (prosto po pracy) i chciałbym na nocny plener, ale nie wiem jak długo wytrzymam. Jeżeli ktoś jest zainteresowany transportem z Łodzi zapraszam na win_kom@wp.pl
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    Ktoś wie z którego kierunku będzie wschodziło słońce a z której zachodziło
    Wschodzi po "lewej" jak staniesz twarzą do wody. Teraz to będzie gdzieś bliżej lądu niż otwartej zatoki (jeśli potraficie wyobrazić sobie co mam na myśli ) --> foto robione jakieś 3 tygodnie temu ~na granicy Sopotu i Gdyni (mały edit: słońce wychodziło znad wody bliżej prawej krawędzi zdjęcia). A jak zachodzi to nie powiem dokładnie, bo o tak nieludzkiej godzinie nie szwędam się nad morzem
    Ostatnio edytowane przez comatus ; 27-06-2009 o 00:13

zeglarz
    Guest

Domyślnie

A może wyczarterować jakiś jacht żaglowy ? Też przyjadę tylko na weekend ale chciałbym spędzić go "żeglarsko" Kto ze mną? (od ilosci osób zależy wielkość jachtu no i oczywiście koszt - trzeba liczyć sie z kwotą ok. 70 zł za dobę minimum trzy.) Chetni proszę o kontakt 664 594 694
    Marek
    Ostatnio edytowane przez zeglarz ; 27-06-2009 o 11:22

zeglarz
    Guest

Domyślnie Na paradę jachtową

Jeszcze odnośnie czarteru jachtu żaglowego, znalazłem nieduże jachty już od 30 zł za dobę ale należy szybko rezerwować. Dzwonić 664 594 694
    Marek

Strona 5 z 14 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów