a propos parkingów i komunikacji samochodowej w tym czasie, to polecam:
http://www.gdynia.pl/Zmianywkomunika...021_57426.html
a propos parkingów i komunikacji samochodowej w tym czasie, to polecam:
http://www.gdynia.pl/Zmianywkomunika...021_57426.html
Dzięki, to rozjaśnia mi sytuację :>
Ponawiam pytanie... czy jakiś szanowny forumowicz ma swój jachcik (może być nawet kuter, jakakolwiek jednostka ) z którego zamierza oglądać paradę statków która zacznie się o 13? (jakby co, to czekam na PW).
Pozdrawiam,
Robert
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
Na nocne fotografowanie z chęcią się piszę.
Jakiś czas temu, podczas poprzedniej parady robiłem zdjęcia około 21-22 wieczorem i większść z nich była wspaniale oświetlona.
Tak więc na pewno się zwlokę z wyra :-) i przyjadę pofotografować.
@szuler - myślę, że się dogadamy :>
A co do transportu to ja bym była chętna, tylko rezyduję w Gdańsku Głównym. No i z tego co pisali na trójmieście może być problem z parkingami. Więc ja się raczej bujnę ok 20 do Gdynii skmką.
No i nie wiem jak to zrobić, bo mam ochotę na stacjonarne zdjęcia jachtów w porcie, a nie będzie chciało mi się 3 razy przez całe trójmiasto popylaćChociaż w sumie można to załatwić po wschodzie słońca, chyba będzie już na tyle jasno, co?
PS. Proponuję rozpropagować nr telefonów, cobyśmy się potem poznajdowali
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
PSPS. :>
piątek (03.07.2009)
Noc 16 (10.7) 1013 hPa 6 m/s polnocno-wschodni Pogodnie
Dzień 20 (15.9) 1014 hPa 6 m/s polnocno-wschodni Bezchmurnie
sobota (04.07.2009)
Noc 17 (12.8) 1015 hPa 5 m/s polnocno-wschodni Bezchmurnie
Dzień 21 (17.9) 1014 hPa 5 m/s polnocno-wschodni Bezchmurnie
niedziela (05.07.2009)
Noc 17 (16.6) 1012 hPa 2 m/s wschodni Bezchmurnie
Dzień 22 (22.0) 1010 hPa 0 m/s połnocny Bezchmurnie
Ostatnio edytowane przez najeli ; 25-06-2009 o 10:58 Powód: Automerged Doublepost
www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII
mój znajomy ma motorówkę, ale to taka z tych co zabiera kapitana, 3 blondyny
i czwartą osobę do otwierania szampana![]()
to kajakiem można![]()
You_Me_Kan`on
do kajaków mam dostęp jakby co ;-)
nawet jakieś morskie by się znalazły.
Ale ja do niego ze sprzętem nie wsiądę... :>
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
PS. Jak skombinujecie żaglówkę, to ja mam uprawnienia do 13m długości jachtu jakby co ;-)
Ostatnio edytowane przez najeli ; 25-06-2009 o 11:10 Powód: Automerged Doublepost
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII
@japrzepraszam - a może kapitan chce mieć jakieś fajne fotki na n-k/itp, myślę że za możliwość pofocenia parady żaglowców od strony morza, forumowa brać mogłaby mu kilka bajeranckich fotek pamiątkowych strzelić ;]
a tak na poważnie, to w grę wchodzą chyba tylko jakieś stabilne, normalne środki transportu wodnego, nie wiem jak Wy ale ja mimo delikatnego wiatru (wg. prognozy podanej przez najeli), do kajaku ze sprzętem nie wsiądę...
Jasno sie robi po 3:30 a po 4:00 jest juz nawet calkiem jasnoAle jest tak jakos wlasnie nijako, chyba ze wschod pomoze jakos :\ Ide zobaczyc te ulice zamkniete itp. Cos trzeba wymyslic zeby gdzies zaparkowac.
Z tego co widze to chyba jedyna opcja bedzie kamienna gora. Z tamtad tez jest fajny widoczek![]()
Ostatnio edytowane przez Tezet-gdynia ; 25-06-2009 o 20:01
na stronie podanej przez elpolako, jest jedna mapka z parkingami poza terenem 'zablokowanym'... Z tą nijaką atmosferą, to wszystko zależy od dobrej pogody, swojego czasu pracowałem w nocy, i w niektóre dni przed wschodem słońca niebo bywało tak bajecznie kolorowe, z fajnymi formacjami chmur że poprostu bajka... A w inne było dokładnie tak jak piszesz - słabawo.
Ja tak wstępnie planowałem porobić jakieś zdjęcia w przystani, albo z plaży o wschodzie..., nie wiem czy z kamiennej góry można to jakoś fajnie całość objąć (krzaki tam są tam chyba dość spore, ale dawno nie byłem więc sprostujcie jeśli jestem w błędzie). Myślę że cały urok pleneru nocnego podczas TSR to właśnie flota nocą... Pewnie i tak dopiero na miejscu okaże się gdzie dokładniej ruszymy. No chyba, że ktoś już ma jakąś fajną miejscówkę na oku :>
Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 25-06-2009 o 23:16
A Sea Towers są w końcu otwarte czy nie? :>
I czy ktoś finalnie planuje być tam w piątek wcześniej niż 1? Ja bym chciała być jakoś jeszcze za dnia (czyli ok 19-20 na przykład ;]), żeby "normalnych" zdjęć trochę porobić. Tylko potem samej kiblować ze sprzętem po nocy to mi się średnio uśmiecha.
Teoretycznie:
wschód: 04:17
zachód: 21:22
świtać zacznie o: 03:22
zmierzch: 22:16
A pogoda się robi coraz ładniejsza w prognozach :>