Też się wybieram. I na konkurs coś pewnie też wyślę :-D
Też się wybieram, a czy na konkurs coś wyślę - jeszcze nie wiem - nie miałem czasu żeby przeczytać regulamin![]()
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
Aż wstyd się przyznać, ale nigdy odwiedziłem Daru Pomorza, nie mówiąc już o zlocie żaglowców w Gdyni. Mieszkam w Gdańsku, a Gdynie odwiedzam raz na kilka lat. Czas chyba to zmienić i częściej odwiedzać trzecią cześć Trójmiasta. W tym roku nic nie planuje na 2-5 lipca, więc mam zamiar tam się pojawić.
Właśnie przeczytałem regulamin i nie zauważyłem niczego o wyzbyciu się praw do zdjęć, więc nie jest źle:-D
Przy okazji się zapytam, jak jest z wizerunkiem osób w Polsce. Rozumiem że jeżeli ktoś jest "tematem" zdjęcia to potrzebuję zgody tej osoby, a jeśli ktoś jest tłem lub przypadkowym przechodniem to nie muszę mieć zgody, tak?
A może by tak się zebrać w grupę i zrobić jakiś wczesno poranny plener (lub nocno-poranny) wśród żaglowców?
Pozdrawiam.
Ja jestem jak najbardziej zaNocno-poranny brzmi dobrze
zwlaszcza ze ostatnio spac nie moge i przewaznie zyje az do wschodu slonca
Tylko ze teraz tak szybko jasno sie robi (3:00-3:30) ze trzeba by to zorganizowac w godzinach np. 1:00 - do zrobienia sie jasno (3:00-3:30 ) i pozniej do wschodu przy okazji, czyli ok 4:00 na horyzoncie pojawia sie tarcza sloneczna
![]()
Hmm... a może ja też bym się na takie coś pisała... Mogę? :>
Tylko jak dla mnie to piątek/sobota albo sobota/niedziela. I chyba wolałabym tę drugą opcję, bo w sobotę planuję tam ugrząść na prawie cały dzień i głupio by było spać do południa![]()
www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII
Czyli noc z 04.07 na 05.07Mi jest obojetnie, tylko nasuwa sie pytanie: skoro 5-tego jest zakonczenie to czy nadal wszyscy, a chociazby zdecydowana wiekszosc nadal bedzie (o jachtach mowie)
Dogadajcie sprawe dnia i dokladnej godziny a ja sie dostosuje
![]()
A czy ktoś z poza Trójmiasta może do was dołączyć ? Bo jeżeli tak chętnie się piszę.
A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971