Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: zeflik nie polecam

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Domyślnie zeflik nie polecam

pewnie zaraz będzie oburzenie, że na allegro to standard, ale mnie to za każdym razem wkurza. Co takiego zrobił nasz młody przyjaciel, ano wystawił na CB i na allegro szkiełko canona 28-105. A teraz dostaję maila, że moja licytację odwołano. Zwykły ... (tu proszę wstawić co kto uważa) jesteś kolego. Żal było tych kilku PLN dla allegro więc sprzedałeś za 1PLN zeby prowizja była mniejsza.
    Życzę abyś kiedyś na Conrado5 trafił

http://www.allegro.pl/item651753638_..._jak_nowy.html
    http://canon-board.info/showthread.php?t=48232

Nie pozdrawiam

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Ale takie coś to chyba można do allegro zgłosić jako nadużycie.
    Bo jakby nie patrzeć (pomijam już Ciebie i innych licytujących), ale to jest nabijanie allegro w butelkę.

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Zgadza się. I w 101% kończy się blokadą konta. A to już fajne nie jest.
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ostatnio coraz więcej takich mało pozytywnych akcji odwalają sprzedający sprzęt foto - może to te wahania temperatur tak działają...

Nieuzasadnione odwołanie ofert jest niedopuszczalne i za takie coś zawieszają konto - co w zasadzie jednak jest fajne, bo takich ludzi należy eliminować z handlu na allegro.

Domyślnie

znam ludzi którzy sprzedaja poza a na allegrowystawiaja dla kogoś konkretnego za 1 pln aby było jakies potwierdzenie przeprowadzonej tranzakcji dla bezpieczeństwa obu stron.
    a to ze tu jest odwołanie ofert bez powodu to fakt nadużycie a wystarczy napisac ze się zepsuł i jest ok.
    widac ktoś mu zaproponował cene jaka go satysfakcjonowała i już..
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Taki ogólny przykład że nie tylko sprzedawcy tak robią.
    Mi niedawno licytujący wysłał prośbę o odwołanie oferty podając powód "kupiłem już gdzie indziej" .
    W przypływie dobroci odwołałem by się potem nie wozić, ale parę ciepłych słów mu mailem posłałem .

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Jeżeli ktoś już znalazł kupca, a sprzedaje na ebay czy czymś takim tylko dla bezpieczeństwa, po czym kasuje oferty, to jest to z lekka niegrzeczne dla kupujących, ale nie płakałbym nad biednym ebayem czy allegrem.

Otóż im się płaci w zasadzie za ich duży rynek/klientelę czyli tłum oglądających, który praktycznie zapewnia dobrą cenę.

Jeżeli ktoś już kupca znalazł sam, to allegro nic nie pomogło i powinno się cieszyć, że i tak (być może) dostało jakieś tam opłaty w zasadzie za friko, albo za korzystanie z jakiegoś tam paypala, albo za większy ruch itd.

Bywalec Awatar SirDuncan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Jeżeli ktoś już znalazł kupca, a sprzedaje na ebay czy czymś takim tylko dla bezpieczeństwa, po czym kasuje oferty, to jest to z lekka niegrzeczne dla kupujących, ale nie płakałbym nad biednym ebayem czy allegrem.

Otóż im się płaci w zasadzie za ich duży rynek/klientelę czyli tłum oglądających, który praktycznie zapewnia dobrą cenę.

Jeżeli ktoś już kupca znalazł sam, to allegro nic nie pomogło i powinno się cieszyć, że i tak (być może) dostało jakieś tam opłaty w zasadzie za friko, albo za korzystanie z jakiegoś tam paypala, albo za większy ruch itd.
    nie do koncza jest tak, czesto kupiec jest z allegro, ale dogaduja sie 'poza aukcja'. nie wiem po co, zeby te kilka zlotych prowizji zaoszczedzic? Wystaw cokolwiek na allegro, a zaraz dostaniesz przynajmniej kilka maili 'za ile oddasz poza aukcja?' Ot taki narod cwaniakow, i kretaczy... nic nie moze byc zgodnie z regulaminem, zasadami, ogolnie pojeta przyzwoitoscia i zdrowym rozsadkiem...
    5D mkII, 20D, C17-40/4L, C24-105/4L, C70-200/4L, C50/1.4, 580EX, 580EXII, A70+WP-DC700

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SirDuncan Zobacz posta
    Wystaw cokolwiek na allegro, a zaraz dostaniesz przynajmniej kilka maili 'za ile oddasz poza aukcja?' Ot taki narod cwaniakow
    w tym przypadku kupujacy nie placi zadnych prowizji wiec co tu cwaniakowac? Sam pytalem czasami gdy towar raczej niszowy a aukcja wystawiona na 14 dni od 1zł. Wez czekaj teraz 2 tygodnie.

Za to znane sa mi przypadki jak cos zalicytowalem i powiedzmy bylem najwyzej wsrod oferentów to na 1-2 dni przed koncem dostawalem od sprzedajacego propozycje zakupu poza allegro bo taniej. On konczyl aukcje a ja sie wtedy rozmyslalem

Innym razem jak sprzedawalem cos w okolicach 1300zł to dostalem propozycje zebym wystawil kwote 999,00. Gosc zaplaci 1300 ale cos tam przyoszczedzi - nie pamietam czy to jakis podatek czy co to tam bylo.

Bywalec Awatar SirDuncan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop Zobacz posta
    w tym przypadku kupujacy nie placi zadnych prowizji wiec co tu cwaniakowac? Sam pytalem czasami gdy towar raczej niszowy a aukcja wystawiona na 14 dni od 1zł. Wez czekaj teraz 2 tygodnie.
    towar niszowy moze tak, ale sprzedawalem nie raz jakies elektroniczne zabawki, cZasem foto, licytowalo kilka osob, a pytania i tak byly - mimo iz na stronie 'o mnie' mam male FAQ i to pytanie jest jakos na czele, a odpowiedz to "ODDAM ZA TYLE ILE WYLICYTUJE ZWYCIEZCA AUKCJI".
    5D mkII, 20D, C17-40/4L, C24-105/4L, C70-200/4L, C50/1.4, 580EX, 580EXII, A70+WP-DC700

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów