Niby proste ale mam problem ze znalezieniem końcówki mini jack 2,5mm... :-( W pobliżu nie mam sklepu elektronicznego i jestem uziemiony...Zamieszczone przez marcingreen
Niby proste ale mam problem ze znalezieniem końcówki mini jack 2,5mm... :-( W pobliżu nie mam sklepu elektronicznego i jestem uziemiony...Zamieszczone przez marcingreen
50d + Canon 24-105 f4 IS |Reszta bubli i kompletnie brak czasu...
Allegro ma wszystko, wystarczy poszukac :-)Zamieszczone przez kartel
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60744292
Wracając do mojej lampy do macro to wymyśliłem ze mozna wykorzystać dwie lampki rowerowe (diodowe) i troche przerobićale na razie nei wiem jeszcze jak.
Nooo i to jest świetny pomysł... Ja ostatnio (także do zastosowań bicyklowych) kupiłem czołówkę energizera... niby dwie diody, ale świeci lepiej niż niejedna 'policyjna'... Gdyby nie to, że obiektyw od jednej takiej lampki rzucać cień może (jak bliskie makro) to wystarczyłaby jedna - myślę, że dwie takie lampki mogą z powodzeniem służyć do oświetlania, a zamocować łatwo - czołówki są na elastycznych paskachZamieszczone przez Follman
EDIT: Spróbujemy z s70-300, ona ma (niby)makro od 0.95m - oiektyw światła nie przysłoni...
No właśnie taki maiłem pomysł zeby wziąść 2 takie lampki. Ale narazie mosze poczekac na kieszonkowe![]()
a ja wam mowie: zerknijcie sami, raj dla Adamow Słodowych
http://www.dennisonbertram.com/hackm...ft-pc-lens.htm
fakt bylo na forum, trza bylo ino znalezc
Ostatnio edytowane przez thorin ; 21-08-2005 o 23:21
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
Pomysł z lampą do macro przedni, ale tu potrzebny jest kabelek synchro (bo zakładam, że lampę się już posiada..), a taka zabawka sobie kosztuje. Ale możnaby połączyć idee i zastosować zamiast flesha jakieś lampki diodowe (np. wspomnianą czołówkę) - wydaje mi się, że siła światła będzie aż nadtoZamieszczone przez thorin
![]()
Stronka świetna i pomysły ciekawe
Na prawde godne uwagi. Pozdrawiam.
wszystkie tamte pomysly sa spoko, i we wszystkich trzeba cos miec, i do mieszka makro z przepychacza do kibli trza miec obiektyw, i do lampy macro trza miec zwykla lampe, no moze tylko do fotografii otworkowej, ale rzeczywiscie link przednichwale bo niestety sam go nie znalazlem
![]()
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
nie no, jeśli chodzi o inwencję, to bezdyzkusyjnie godna pozazdroszczenia![]()