Tomek pytał jak zasilana.HHHmmm hyba odzilnie nie z aparatu.
Tomek pytał jak zasilana.HHHmmm hyba odzilnie nie z aparatu.
ja mam wężyk z myszki komputerowej zrobiony do Eosa 500/50ale na allegro kupiłem taki deluxe zrobiony z pilota autoalarmu. Nie wygadam dziwnie robiąc zdjęcia myszką komputerową
![]()
ja wykonałem wężyk spustowy i fajne pierścienie macro M42 gwint alu a korpus a`la L`ka czyli PCV w kolorze białym![]()
EOS 300 | EOS 300d black +BG-E1 | Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 |Canon 50mm/1,8 | 18-55 USM | 430EX | Velbon DX-888 | pokrowiec Soligor M42 | Lowepro Orion Trekker | DigiMate II 40GB Image tank | Helios 1:2/58 M42 | MIR 1B 1:2,8/37 | jupiter 4/200 |
Noo dzisiaj kupiłem diody i plexe moze cos z tego doświetlacza wyjdzie dobrego. Jaeszcze jakiś zasobnik na baterie i kilka kabli i gotowe. No moze jeszcze z 2 Godz roborty.
Pozdrawiam. ZRÓB TO SAM
Follman przedstaw moze jakis schemacik co ? albo chociaz wersje adama slodowego step by step ? tez sam chetnie zrobilbym taka lampe, tutaj jednak koszta sa przerazajace jesli chcesz macro ring![]()
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
A więc kupiłem diody 10mm białe i plexi glass. Następnie wziołem wymiar z obiektywu 18-55mm tam gdzie jest ten srebrny paseczek(67mm).Plexi ma byc mniej więcej kwadratm 80/80mm.
Dalesze instrukcje jutro jak zaczne robić to będą tez fotki![]()
ok bede wdzieczny, moze i blenda albo namiot to male koszty ale w taki prowizoryczny macroring warto chyba zainwestowacz niecierpliwoscia czekam na jakies foty i pozdrawiam...
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
A ja zrobiłem sam coś takiego - parasolka
350D+grip::EF 28-90/4-5,6::EF 50/1,8::EF 70-200/4 L
www.pilaczynski.net
Wyszło bajerancko...Zamieszczone przez Robert P.
Nie widziałem jeszcze takich lamp halogenowych w kolorze białym
Masz jedną czy dwie takie parasolki...
Lampy sprzedaje w kolorze białym i czarnym, są bardzo tanie wychodzi gdzieś około 20 zł za szt. Najdroższy jest statyw. Parasolka jest na razie tylko jedna...Zamieszczone przez marcingreen
350D+grip::EF 28-90/4-5,6::EF 50/1,8::EF 70-200/4 L
www.pilaczynski.net