Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Jka najwieksza karta do 400d ?

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie Jka najwieksza karta do 400d ?

Nie otarł się ktoś z Was o taki dylemat ? Zbliża sie okres wakacji i zastanawiam się nad zakupem dodatkowych kart. Stawaim na 2x4GB ale 8GB jest już w takiej cenie że może bym się na takową skusił ale nie wiem czy 8GB do 400d mi przypasi i czy nie będzie problemów. Czy ktoś z Was ma może 8GB w 400d ?

Albo inaczej, gdzie mogę to sprawdzić bo nie znalazłem a się trochę naszukałem.
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Z moich doświadczeń - SanDisc Extreme III 8GB działa bez zarzutu.
    Było, ale nie mam czasu szukać... :wink:

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Ja bym bral 2x4 pomimo ze moze obslugiwac nawet swietnie i 16gb :P Pamietaj ze jak padnie 1x8gb to masz po zdjeciach wszystkich. A jak padnie jedna z 2, to tracisz tylko polowe zdjec A przeciez taka karta wazy tyle co nic, wielkosci tez jest takiej ze wszedzie mozna ja wrzucic itp.

Zwlaszcza ze to wakacje - pewnie miejsca do ktorych nie wrocisz szybko by zrobic ewentualnie te same zdjecia gdyby cos padlo

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Kwestia raczej czy kupić 2x4GB czy 2x8GB W hurtowni Action ceny 4 i 8 prawie się nie różnią Ale skoro mówicie że 8GB śmiga na 400d to nie mam wątpliwości

Dzięki za odpowiedzi.
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Dopiero zaczyna Awatar abalus

Domyślnie

Ja mam 16GB roznych firm sandiska extreme IV i kingmaxa ogolem nie mialem zadnych problemow z jedna tak jak i z druga firma. Co prawda cena tej drugiej jest wiecej niz o polowe niza od sandiska. Kiedys musialem je kupic z braku innych mozliwosci dostepu kart sandiska i tak pozostalo. Obeznie uzywam 4 kart 16GB sandiska i 3 kart kingmax i nie widzie duzej roznicy poza tym ze kingmaxy maja szybkosc extreme III i to sa chyba najszybsze jakie produkuja.
    Robić swoje i mieć satysfakcję z tego.

Bywalec Awatar fotomih
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja mam 4gb i zapasową 2gb. Nigdy mi nie brakło tych 4gb. No chyba żeby zabrać sprzecik na urlop 2 tygodniowy i robić RAW+JPG Tyle że mam 30D i nie wiem czy 400 nie robi cięższych zdjęć ?? 10MPix chyba tam jest.

Dopiero zaczyna Awatar tomaswp
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Witam.
    Mam 8 Gb pqi hi-speed120 oraz 8 Gb pretec 233x
    Obie działają bez problemu i są tanie.
    Canon 400d 28-135 is usm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    Ja bym bral 2x4 pomimo ze moze obslugiwac nawet swietnie i 16gb :P Pamietaj ze jak padnie 1x8gb to masz po zdjeciach wszystkich. A jak padnie jedna z 2, to tracisz tylko polowe zdjec
    imho wieksze prawdopodobienstwo jest ze sie zgubi tę druga kartę niz ze padnie ta w aparacie a jak zgubisz to nie dosc ze tez tracisz ale i ktos zyskuje Twoje foty

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LISU Zobacz posta
    imho wieksze prawdopodobienstwo jest ze sie zgubi tę druga kartę niz ze padnie ta w aparacie a jak zgubisz to nie dosc ze tez tracisz ale i ktos zyskuje Twoje foty
    No to odbijamy Jak Ci wyrwa aparat z jedna karta to tracisz wszystkie zdjecia, jak Ci wyrwa aparat z jedna z dwoch kart to sa duze szanse ze masz 50% zdjec albo i wiecej (bo ta w aparacie moze byc jeszcze prawie pusta) nadal przy sobie Dwie zawsze lepsze niz jedna

Bywalec Awatar fotomih
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ile razy padła Wam karta ? Ile razy ktoś wyrwał Wam aparat z ręki ?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów