Mam dylemat ,jaki mam kupić obiektyw do canona 350D chodzi o wybor pomiędzy canonem 17-85 ISUS M a sigmą 18-50 f/2,8 DC EX
Mam dylemat ,jaki mam kupić obiektyw do canona 350D chodzi o wybor pomiędzy canonem 17-85 ISUS M a sigmą 18-50 f/2,8 DC EX
proszę poszukaj bo było to wiele razy wystarczy wpisać 18-50 do wyszukiwarki
5d + L plecak
dzieki poszukam ale jak ktoś mogłby sie wypowiedziec to bede wdzieczny
Ani jeden, ani drugi. 17-40 + 50/1.8, lub kit + Tamron 28-75Zamieszczone przez kon-max
Pentax K-5 II, Leica M9
Dzięki Arkan,uważasz że ten zestaw który mi zaproponowaleś bedzie dobry dla amatora jakim ja jestem?Foce typowo amatorsko a zależy mi na ostrych fotkach
IMHO najrozsądniejszy zestaw amatorski (i taki sobie kiedyś sprawię mam nadzieję) pokrywajacy szeroki zakres ogniskowych to: KIT+Tamron 28-75 + Sigma 70-300. No i jeszcze 50/1.8 to zadań specjalnych.
A jak duże odbitki planujesz robic ? Bo jeśli max. 20x30 to z własnego doswiadczenia wiem, że jakość pomiędzy KIT-em, Canonem 17-85 a Tamronem 28-75 nie zobaczysz.
Oglądanie fotek na monitorze to jedno (różnicę pomiędzy obiektywami łatwo zobaczysz) a odbitki z 95% polski labów to druga sprawa.
Więc zrób na początek odbitki z KITa, oceń, i zastanów się czy potrzebujesz czegoś więcej.
Canon 50D + 24-105 + 70-200 + 430EX
Dysk sieciowy jako magazyn na zdjęcia - polecam
Nie planuje robienia odbitek o dużym formacie,raczej pocztówka,ale wkurza mnie jak przeglądam na monitorze i coś mi nie pasuje.
Dziękuje wszystkim za rady a w szczególności Arkanowi,mysle ze taki zestaw zakupie.A moze mozecie polecic kogos konkretnego co sprzedaje takie szkiełka?
czemu nie
http://canon-board.info/member.php?u=2663
na forum jest wielu zadowolonych z zakupow u niego, ale zdaje sie ze jest na urlopie do 22.08
poza tym masz na forum przyklejona liste tipow
Canon 30D
Ja kupilem starego pobijanego kita za kilkadziesiąt złotych.
Pmiędzy f 8 a f11 robi bardzo dobre zdjecia. nie lubi jednak małej ilosci światła - malych kontrasów i punktów swietlnych np lampy w nocy.
ale za te pieniadze to warto.
Jak nie masz zamiar powiększać to ci wystarczy - nie rób tylko na pełnej dziurze i nie przymykaj bardziej niż 16. ( kit wersja I)
Michał