Obok dyskusji o wersjach pytanie do MMM. Po uruchomieniu programu w wersji Natural brak okna z suwakami HDR pojawia się ono dopiero po odznaczeniu i następnie ponownym zaznaczeniu tej opcji w menu Widok, używam najnowszej wersji.
PawelB, tak faktycznie, teraz zauważyłem
To jest znany błąd w Microsoftowym Feature Pack, którego używa program. Problem się pojawia kiedy program zamknie się z odczepioną paletą narzędzi. Po ponownym uruchomieniu trzeba wykonać operacje, które opisałeś żeby okienko się pojawiło.
Jak najprędzej muszę znaleźć jakieś rozwiązanie bo też mnie to denerwuje.
Na stronie programu brak informacji o wymaganiach programu - jaki system i jaka architektura jest wymagana. Osobiście najbardziej był bym zadowolony z możliwości pracy pod Ubuntu x64, ale Windows7 x64 też zniosę jeżeli muszę. Z pewnością jest też grupa zainteresowanych Mac'em. Napisz autorze o przetestowanych, działających konfiguracjach. Dobrze życzę projektowi, bo jest ciekawy - ale bez tych informacji i z aktualnymi (wciąż nowymi) problemami to moim zdaniem powinna być oznaczana jako wersja "beta" softu.
Taka informacja znajduje się na stronie:
http://www.machineryhdr.com/natural/demo.php
Program normalnie działa także pod Windows7 x64.
Wersja 2.0.4 (25-04-2011)
Edytor:
- Przyśpieszona praca interfejsu użytkownika.
- Zmniejszone zużycie pamięci.
- Poprawione wyznaczanie balansu bieli w plikach RAW.
- Zmniejszony kontrast plików RAW.
- Predefiniowane ustawienia krzywej w zakładce 'RGB'.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Witam, czy planujesz stworzyć wersję na MacOS?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam, Krzysztof
Oczywiście Natural HDR, znowu zapomniałem to dopisać.
Prace nad Effects 2.0 również trwają, tworzę właśnie zupełnie nowy algorytm tone mapping.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jak już będzie Effects 2.0 to wtedy spróbuję się zająć tematem przeniesienia kodu na MacOS.
Ostatnio edytowane przez MMM ; 25-04-2011 o 13:02 Powód: Automerged Doublepost