Strona 45 z 167 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595145 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 1663

Wątek: Machinery HDR Effects

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez focs Zobacz posta
    Heh, to troche smieszne co wypisujesz. Potrafie zrozumiec ze nie masz zaufania do paypala i NIE CHCESZ go uzywac, ale zeby to jakies utrudnienia byly ? Bzdury. Miliony ludzi na swiecie uzywaja paypala, a juz na pewo duzoooo wiecej anizeli mTransferu (usluga tylko dla posiadaczy konta w mbanku zdaje sie ?). Udostepnienie opcji mTransferu to BYLOBY utrudnienie, bo uniemozliwialoby zaplaceni wszystkim ludziom na swiecie nie posiadajacym konta w mbanku (heh), twoja niechcec do paypla nie znaczy jak w przypadku mTransferu dla kogos kto nie ma tam konta, ze nie mozesz i tak go uzyc do zaplaty.
    Jeszcze raz, powoli i wyraźnie: apeluję o udostępnienie jak najróżniejszych metod płatności, a nie ograniczanie się do jednej (tu: Paypal). mTransfer to był kolejny przykład, z którego ja lubię akurat korzystać ale, na litość boską, nie twierdziłem że to musi być jedyna słuszna forma.

Poprostu niechcesz, niechce ci sie, badz nie wiesz w jaki sposob to dziala. To ze niechce mi sie przejsc na druga strone ulicy nie znaczy ze sa jakies utrudnienia azebym to uczynil.
    Skoro lubisz porównania, to spróbujmy: jeśli jedynym przepisowym sposobem przejścia przez ulicę będzie tunel, to ja oleję przepisy. Kolano mnie boli, nie będę chodził po schodach, poza tym w tunelu śmierdzi moczem
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Jeśli będzie to coś, czego będę koniecznie potrzebował, to... wiadomo co.
    Nic nie usprawiedliwia złodziejstwa a tym bardziej trudno mówić że oprogramowanie komputerowe to jest coś czego koniecznie komuś potrzeba. To jest rozumowanie na zasadzie "jak mi nie sprzedasz na moich warunkach to ci ukradnę".

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

MMM, a co z beta w momencie wprowadzenia full'a ? tzn czy bedzie mozna jej uzywac tak samo jak full'a (tzn np zarobkowo) majac tylko nalozone na siebie ograniczenia tejze wersji ?

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    trudno mówić że oprogramowanie komputerowe to jest coś czego koniecznie komuś potrzeba.
    Prawdziwe w przypadku Machinery, ale nie wyobrażam sobie lekcji informatyki bez kradzionego MS Office (teraz to orzeszki, 'za moich czasów' ten pakiet kosztował 2 średnie krajowe, a OO nie istniał). Drugim sztandarowym przypadkiem jest AutoCAD. Gdzie jest darmowy reader dla tych, którzy tylko otrzymują dokumenty w tym formacie i jedyną funkcją którą wykorzystują w autocadzie jest print?

To jest rozumowanie na zasadzie "jak mi nie sprzedasz na moich warunkach to ci ukradnę".
    Nie chcę po raz kolejny rozpętywać flejma o piractwie, ale to jest po prostu rozumowanie przeciwstawne do "jak nie kupisz na moich warunkach kota w worku za grubą kasę i bez żadnej gwarancji, to <cenzura> na drzewo.
    Z mojej strony EOT, bo to chyba nie miejsce na tego typu dyskusje ;-)

Domyślnie

W Windows Vista Bussiness Service Pack 2 Machinery sie nie uruchamia. Pojawia sie komunikat "An unsupported operation was attempted". Poprzednia wersja AutoLevels dziala.

Coś już napisał
    Miasto
    Kołobrzeg

Domyślnie

Vista Ultimate x64 SP2 bez problemu.

BTW Jakieś upusty dla betatesterów są przewidziane??

Domyślnie

Nie chcę po raz kolejny rozpętywać flejma o piractwie, ale to jest po prostu rozumowanie przeciwstawne do "jak nie kupisz na moich warunkach kota w worku za grubą kasę i bez żadnej gwarancji, to <cenzura> na drzewo.
    Z mojej strony EOT, bo to chyba nie miejsce na tego typu dyskusje ;-)
    O jakim kocie w worku piszesz ? Masz możliwość pełnego przetestowania programu przed zakupem. Czy 90 zł to jakaś gruba kasa za tego typu program ? Bez przesady.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 5y12u3k Zobacz posta
    O jakim kocie w worku piszesz ? Masz możliwość pełnego przetestowania programu przed zakupem. Czy 90 zł to jakaś gruba kasa za tego typu program ? Bez przesady.
    To jest jakiś dramat, podaję mTransfer jako przykład - ktoś z tego sobie zrobił jedyną formę płatności. Piszę ogólnie o licencjach - zaraz ktoś się uczepi szczególnego przypadku, który do tego nie pasuje. Przeczytaj sobie dowolną EULA do komercyjnego programu, będziesz wiedział o jakim kocie w worku piszę.

Bywalec

Domyślnie

To jest jakiś dramat, podaję mTransfer jako przykład - ktoś z tego sobie zrobił jedyną formę płatności.

widzisz jak to czasem człowiek coś sobie chlapnie i zaraz zleci się zgraja rozumiejących inaczej i musisz udowadniać że nie jesteś wielbłądem
    niezłe jaja

żeby nie było całkiem OT; cena IMHO jak najbardziej spoko, ja na pewno kupię
    oczywiście faktury wystawiasz? - no co, tak tylko pytam
    pozdrawiam
    Tomek

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Piszę ogólnie o licencjach - zaraz ktoś się uczepi szczególnego przypadku, który do tego nie pasuje. Przeczytaj sobie dowolną EULA do komercyjnego programu, będziesz wiedział o jakim kocie w worku piszę.
    Jeśli licencja ci nie odpowiada to po prostu nie kupuj.

Cała ta dyskusja jest jałowa ponieważ na temat złodziejstwa eufemistycznie zwanego "piractwem" powiedziano już wszystko :-). Ponieważ program komputerowy można bardzo łatwo ukraść, stawia to użytkownika w uprzywilejowanej sytuacji. Zaczyna on dyktować warunki nie tylko te wynikające z praw konsumenta na wolnym rynku (popyt, konkurencja itd.) ale także może szantażować sprzedającego mówiąc mu "ma być po takiej cenie jaką mam ochotę zapłacić bo inaczej ci ukradnę".
    W tym biznesie tak jest a jak się nie podoba to najlepiej przerzucić się na rzeczy "materialne" np. pohandlować sobie obiektywami przywiezionymi w bagażniku z niemieckiej hurtowni przez co jeszcze zyskuje się w oczach niektórych poważanie na forum :-)

No ale to nic nowego, nie mam zamiaru robić tutaj dyskusji o piractwie bo to nie ma najmniejszego sensu. Robiąc program przecież miałem świadomość jak wygląda rynek i niczego nowego tutaj się nie wymyśli. Sprzedaż w Polsce mam zamiar potraktować trochę testowo i cena będzie raczej niższa niż te 90zł.

Strona 45 z 167 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595145 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów