Pokaż wyniki od 411 do 420 z 1663

Wątek: Machinery HDR Effects

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Załadowanie trzech takich w HDR rozłożyło program, wyświetlił się błąd przetwarzania, potem przestał odpowiadać.
    Dobra, namierzyłem tego buga. Nie ma to akurat nic wspólnego z ilością ładowanych obrazków a problem się najczęściej pojawia przy włączonej opcji "autostart" i przerwaniu przetwarzania w czasie postprocessingu.

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Tu już wiemy, co wolno, a czego nie.
    Ale to nie w tym rzecz. Ja sobie mogę napisać że "nie wolno rozpowszechniać klucza" tyle że nie ma absolutnie żadnej możliwości udowodnienia komuś że to zrobił. Zawsze przecież można znaleźć jakiś teoretyczny i kuriozalny przypadek legalnego użytkownika, który np. ma 50 różnych komputerów i sobie zapragnął codziennie na innym uruchomić program. W żaden sposób ja tego nie zweryfikuję,

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Tu jest pełna uznaniowość.
    stąd moje zabezpieczenie w postaci "uznaniowości". Tu nie chodzi o to że ja mam zamiar komuś blokować bo mam "widzimisię". Taki zapis jest potrzebny właśnie dlatego że nie mam fizycznej możliwości udowodnienia komukolwiek czegokolwiek bo zawsze ktoś może się wytłumaczyć że "a ja mam 50 komputerów i udowodnij mi pan że nie, a jak nie to klucz ma działać" :-). Mając zapis w licencji o "uznaniowości" i w takiej oczywistej sytuacji 100% przekonanie że klucz się rozszedł spokojnie mogę takiemu gościowi odpisać "a g**** mnie to obchodzi" ;-)
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 09-08-2009 o 21:24

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów