Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1663

Wątek: Machinery HDR Effects

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noel Zobacz posta
    a u mnie na Viscie nie dziala ?,
    tzn: pobieram ale zmian aktualizacyjnych nie ma ,
    dopiero po scignieciu nowej wersji (wywaleniu starej) i jej odpaleniu jest wszystko OK

ale dodam ze mi to nie przeszkadza
    No bo to pobieranie nowszej wersji jest na razie zrobione w dosyć prymitywny sposób czyli robię execute ze ścieżką do pliku przez http i system sobie robi z tym to co ma domyślnie ustawione :-). Czyli trzeba ściągnąć nowe archiwum, rozpakować i zastąpić stary plik nowym. W najbliższym czasie zrobię pobieranie aktualizacji w pełni automatyczne, czyli samo się ściągnie, zastąpi stary plik i automatycznie zamknie po chwili uruchamiając nową wersję. Nie zrobiłem tego bo trzeba się tu trochę pobawić w obsługę zerwanego połączenia, obsługę błędów, sprawdzanie czy można zapisać plik na dysku (może np. być uruchomiony z płyty CD, brak miejsca itd.)

Cytat Zamieszczone przez starowka3 Zobacz posta
    A jakby tak dodać możliwość pracy na rawie?
    Jak już to DNG. Z RAWami będzie sporo zabawy bo jest setka formatów z różnych aparatów a na koniec i tak się okaże że oryginalny soft np. DPP przekonwertuje RAWa z lepszą jakością niż mój program bo tam goście siedzą nad tematem dobrych pare lat :-). No chyba że dorwę jakąś darmową bibliotekę, która to robi.
    Dobrym przykładem jest Photomatix, który daje gorsze efekty z RAWów niż wczytując przekonwertowanie w DPP do TIFFów, przy okazji usuwając np. CA, szumy, regulując WB itp.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 13-07-2009 o 11:58

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów