Cytat Zamieszczone przez sid Zobacz posta
A co do samego Maca i Linuksa, o ile stanowią one znikomą część rynku komputerowego, to porównania Kolaja są trochę nie na miejscu, bo program nie jest skierowany do każdego użytkownika komputera, do dziecka i do sekretarki. Wśród fotografów czy innych specjalistów i profesjonalistów udziały systemów są w trochę innych proporcjach. Myślę, że Maki odgrywają tu znacznie ważniejszą rolę, nawet pomimo swojego mniejszego udziału w stosunku do Windows. Sam program jest niszowy znacznie bardziej, niż najbardziej niszowa dystrybucja Linuksa i gdyby jego sprzedaż zawarła się chociażby w takiej ilości jak użytkownicy Maca wśród fotografów, myślę, że MMM miałby godny zarobek na swoim produkcie, dużo przewyższający oczekiwania.
Jak zauważyłeś, moje porównanie dotyczyło ewentualnej wersji na Linuksa. Wśród fotografów a szczególnie pro, jego udział w rynku dalej jest znikomy, nawet jeżeli nie jest to 0,42% tylko 2%. A nie sądzę, żeby taki wynik był osiągalny z banalnej przyczyny. Brak odpowiedniej wersji PS.