Strona 104 z 167 PierwszyPierwszy ... 45494102103104105106114154 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 031 do 1 040 z 1663

Wątek: Machinery HDR Effects

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Trochę się gubię. Czy to oznacza, że Natural jest uboższą wersją Effects?
    Dokładnie tak. Dlatego założyłem nowy wątek z programem ale został on połączony i teraz co chwilę ktoś się będzie o to pytać ponieważ nikt nie będzie czytać ostatnich 5 stron i szukać informacji od początku.

Machinery HDR Effects 2.0 będzie miał wszystko to co Natural HDR 2.0 oprócz filtrów krajobrazowych z którymi nie wyrobiłem się czasowo w wersji 2.0. Oprócz tego HDR Effects będzie miał dodatkowe warstwy z efektami dzięki czemu będzie można "podkręcać" obrazki.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Co do menu strony, to mógłbym coś przygotować w js. tzn. wygląd ten sam, tylko np. po najechaniu myszą na "Machinery" rozwijałyby się dwie pozycje - Natural i Effects czy tam coś. Oczywiście nieodpłatnie, jako wkład w rozwój polskiego oprogramowania .
    Jak wejdziesz na www.machineryhdr.com to jest podział na dwa programy.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 11-04-2011 o 15:40 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Dokładnie tak. Dlatego założyłem nowy wątek z programem ale został on połączony i teraz co chwilę ktoś się będzie o to pytać ponieważ nikt nie będzie czytać ostatnich 5 stron i szukać informacji od początku.
    Mnogość wątków raczej by tutaj porządku nie wprowadziła. Szczególnie, że jak piszesz, mamy w istocie do czynienia z jednym programem, tyle, że jeden jest w wersji pełnej a drugi light. Ale mniejsza z tym.
    Machinery HDR Effects 2.0 będzie miał wszystko to co Natural HDR 2.0 oprócz filtrów krajobrazowych z którymi nie wyrobiłem się czasowo w wersji 2.0. Oprócz tego HDR Effects będzie miał dodatkowe warstwy z efektami dzięki czemu będzie można "podkręcać" obrazki.
    Czy można z tego wyczytać, że te filtry pojawią się jako aktualizacje do Effects?
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uzależniony

Domyślnie

Jak wejdziesz na www.machineryhdr.com to jest podział na dwa programy.
    No właśnie, tylko że tę stronę "odkryłem" dopiero dziś, kiedy wyciąłem sobie kawałek adresu w przeglądarce, bo widziałem że rozmawiacie na forum o czymś czego na dotychczas znanej mi stronie nie ma.. A to znaczy że nawigacja jest hm, tego.. nie do końca doskonała, bo nie ma połączenia ze stroną główną z poszczególnych podstron z wersjami. Stąd była moja sugestia, ale oczywiście nic na siłę.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Przy okazji ostatniego update zrobiłem błąd z wersją językową. Jeśli u kogoś program wyświetla interfejs po angielsku to proszę odinstalować program i pobrać jeszcze raz ze strony. No chyba że to nie przeszkadza :-)

http://www.machineryhdr.com/natural/demo.php
    Ale mniejsza z tym.
    Czy można z tego wyczytać, że te filtry pojawią się jako aktualizacje do Effects?
    'Natural' będzie miał filtry krajobrazowe. 'Effects' pozwoli uzyskać ten sam efekt ale bardziej zaawansowanymi narzędziami.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 11-04-2011 o 19:04 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Brzmi co najmniej nieźle. Czekam zatem na Effects. Mam nadzieję, że cena upgrade'u nie przekroczy kwoty, jaką trzeba obecnie zapłacić za pełną wersję 1.5.x.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 11-04-2011 o 20:23

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Brzmi co najmniej nieźle. Czekam zatem na Effects. Mam nadzieję, że cena upgrade'u nie przekroczy kwoty, jaką trzeba obecnie zapłacić za pełną wersję 1.5.x.
    Dla tych, którzy zakupili już dotychczasową wersję Effects w ciągu roku aktualizacja będzie bezpłatna. Jeśli ktoś będzie chciał przedłużyć możliwość aktualizacji to dostanie jakąś zniżkę.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jeśli Natural jest uboższą wersją Effects to dlaczego jest droższe ?

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sacz

Domyślnie

W Effects brakuje mi balansu bieli - połączenie obu było by tym co potrzebuje.
    No chyba ze w Effects jest gdzieś możliwość balansowania.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaremo15 Zobacz posta
    Jeśli Natural jest uboższą wersją Effects to dlaczego jest droższe ?
    Bo Effects w wersji 2.0 będzie ok. 2 razy droższe niż teraz.

Cytat Zamieszczone przez fotna Zobacz posta
    W Effects brakuje mi balansu bieli - połączenie obu było by tym co potrzebuje.
    No chyba ze w Effects jest gdzieś możliwość balansowania.
    Effects 2.0 będzie mieć taki sam interfejs i praktycznie wszystkie możliwości Natural 2.0 plus wiele dodatkowych funkcji.
    Będzie tez możliwość upgrade Natural 2.0 -> Effects 2.0.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 11-04-2011 o 23:27 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dla tych, którzy zakupili już dotychczasową wersję Effects w ciągu roku aktualizacja będzie bezpłatna. Jeśli ktoś będzie chciał przedłużyć możliwość aktualizacji to dostanie jakąś zniżkę.
    To ja może zapytam bardziej wprost.

Czy dla mnie, jako osoby posiadającej licencję na 1.5 bodaj od pierwszego dnia sprzedaży bardziej opłaca się:

1. kupować teraz na gwałt kolejny klucz na ten sam program wydając 69zł i otrzymać v2 bezpłatnie, czy też

2. kupić aktualizację do v2?

Która z tych opcji będzie tańsza? Wydaje mi się, że opcja pierwsza byłaby mocno patologiczna, dyskryminująca starych klientów i zmuszająca do absurdalnych posunięć, ale chciałbym się upewnić.

Wydaje mi się, że ten dylemat dotyczyć może całkiem sporej grupy użytkowników.

Strona 104 z 167 PierwszyPierwszy ... 45494102103104105106114154 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów