Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1663

Wątek: Machinery HDR Effects

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    ludziki nie jęczeć, programik zrobił nasz forumowy kolega
    przestań palić na 2 tygodnie lub nie idź raz do nocnego klubu a 80zł znajdziesz w kieszonce

demówki
    Palić własnie przestałem i kupiłem luszczankę za nadwyzkę gotówki jaka mi została w kieszeni. Ale dlaczego nie działa wersja demo - nie rozumiem.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wytol Zobacz posta
    Palić własnie przestałem i kupiłem luszczankę za nadwyzkę gotówki jaka mi została w kieszeni. Ale dlaczego nie działa wersja demo - nie rozumiem.
    Będzie na dniach nowa wersja demo.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Program zakupiłem i myślę ze się czasem przyda. Z hdrow ktorymi się bawiłem ten jest najlepszy jak dla mnie. To co przyszłych wersji przydałoby się pozycjonowanie X,Y jeżeli wrzucamy ca najmniej dwa zdjęcia. A super wypasem byłoby wtedy jeszcze maskowanie. Np. po to aby nie ruszać pewnych części kadru w ogóle.

Jedna rzecz programu jest irytująca - mianowicie jego autoryzacja, która wymaga połączenia z internetem. Wiadomo, że większość ludzi ma komputery do pracy (systemy-dyski) i komputery do zabawy, do internetu. W stacjach badawczych czy ośrodkach naukowych również stosuje się tę praktykę. I ja też tak mam.
    Komputer do obróbki zdjęć (dysk-system na USB) - mam tak skonfigurowany że po to aby go nie spowalniać i zaśmiecać nie mam zainstalowanych żadnych programów antywirusowych, połączeń internetowych, nawet zainstalowanych kart sieciowych, IR, modemów i innych pierdół - to co nie potrzebne mam wyłączone, bo jest to komputer tylko do obróbki zdjęć.

I po raz pierwszy spotykam się z programem, który wymaga do odpalenia, instalacji karty sieciowej, konfiguracji połączenia internetowego. Zgoda tak mówi licencja, że do autoryzacji wymagane jest połączenie internetowe.
    Ale Marku, nie mowy o tym, że aby używać ten program do obróbki zdjęć wymagana jest karta sieciowa - a o tym juz nie było mowy w licencji, a niestety tak jest, bo pewnie klucz autoryzacyjny czyta jej numer.
    Ostatnio edytowane przez szwayko ; 11-02-2010 o 12:17

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    I po raz pierwszy spotykam się z programem, który wymaga do odpalenia, instalacji karty sieciowej, konfiguracji połączenia internetowego. Zgoda tak mówi licencja, że do autoryzacji wymagane jest połączenie internetowe.
    Ale Marku, nie mowy o tym, że aby używać ten program do obróbki zdjęć wymagana jest karta sieciowa - a o tym juz nie było mowy w licencji, a niestety tak jest, bo pewnie klucz autoryzacyjny czyta jej numer.
    Tak oczywiście nie jest, wyjaśniłem Ci drogą mailową w czym problem. Do autoryzacji jest wymagane połączenie, naturalnym jest, że uzyskujesz je dzięki karcie sieciowej lub modemowi.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów