Strona 29 z 167 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 1663

Wątek: Machinery HDR Effects

Bywalec Awatar westu
    Miasto
    right next door to hell

Domyślnie

MMM
    Jestem pełen podziwu. Szczena opadła. Program, jeśli się go racjonalnie użyje, daje rewelacyjne efekty.

Szkoda tylko, że nie ma wersji makowej.

Edit: ta opinia powyżej to było przed pierwszym uruchomieniem programu, patrząc tylko na wątek. Ale teraz dla testu zrobiłem jedno zdjęcie - i nie wiem co powiedzieć. REWELACJA.

Edit2: tylko chcę możliwość zapisu w pełnej rozdzielczości :-P
    Ostatnio edytowane przez westu ; 14-07-2009 o 12:20

jsm2
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Mogę tylko powiedzieć że mój algorytm przetwarzania jest w gruncie rzeczy bardzo prosty, z pewnością nie mogę powiedzieć o nim że jest "niesłychanie zaawansowany" bo to raptem kilka linijek z prostymi operacjami dodawania i dzielenia a wiedza matematyczna potrzebna do zrozumienia o co chodzi jest z zakresu podstawówki :-)
    Jestem pod coraz wiekszym wrażeniem tego programu...
    Czy mógłbym prosic o jakiś namiar na matematyczne źródło podstaw tego algorytmu?

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jsm2 Zobacz posta
    Jestem pod coraz wiekszym wrażeniem tego programu...
    Czy mógłbym prosic o jakiś namiar na matematyczne źródło podstaw tego algorytmu?
    Algorytm został wymyślony przeze mnie na podstawie doświadczeń jakie posiadam w obróbce zdjęć i ogólnej wiedzy z zakresu algorytmiki.

P.S
    Wrzuciłem mały update v0.9.7.9

jsm2
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Algorytm został wymyślony przeze mnie na podstawie doświadczeń jakie posiadam w obróbce zdjęć i ogólnej wiedzy z zakresu algorytmiki.
    sorki, źle zinterpretowałem poprzednie posty.
    Zrobiłem małe porównanie z Lucis i jak sie okazuje, można znaleźć takie ustawienia, dla których wyniki z obu programów są praktycznie identyczne (mam wrażenie, że AutoLevels odrobinę gorzej radzi sobie z kolorami w okolicach żółtego o 100% saturacji, w trybie HSL, ale to doprawdy szczegół).

Gratuluję umiejętności i czekam na finalną wersję.

Bywalec Awatar My Nick
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Bawię się tym programem od początku jego żywota i jestem bardzo pod wrażeniem. Co do programu: zmienił bym kolor tła na ten osławiony szary (jakoś się przyzwyczaiłem), a co do narzędzi to prostowanie i kadrowanie, jakoś po przerobieniu części zdjęć chciało mi się je właśnie dociąć lub przekręcić. No i może po polsku do wyboru w końcu mieszkamy nad Wisłą.
    Canon EOS 400D Canon 17-55 f2,8 IS USM Canon 70-200 f2,8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez My Nick Zobacz posta
    ...... No i może po polsku do wyboru w końcu mieszkamy nad Wisłą.

ja tam mieszkam nad Bzurą
    Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Dopiero zaczyna Awatar besson
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski / Warszawa

Domyślnie

chciałbym dołączyć się do podziękowań i dołączyć do listy życzeń wyostrzanie - za chwilę nam kolega MMM PSa zrobi

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez besson Zobacz posta
    chciałbym dołączyć się do podziękowań i dołączyć do listy życzeń wyostrzanie - za chwilę nam kolega MMM PSa zrobi
    Tak, wyostrzanie trzeba będzie zrobić przy zapisie i różne wersje językowe też będą.
    Tymczasem wciągnęła mnie nowa opcja, mianowicie

Nie ma jej jeszcze na tą chwilę w update bo muszę dopracować temat, proszę nie ściągać bez sensu pliku jeśli opcja "Check For Updates" nie pokazuje nic nowego

Porównanie z efektem z pojedynczej (środkowej klatki) tutaj:
    http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=276
    no ale wiadomo że z trzech będzie lepiej :-)

Muszę popracować nad tematem bo ku mojej wielkiej konsternacji przy pierwszej próbie złożenia obrazków przekonałem się że funkcja krzywej odczytana z dwóch obrazków to jeszcze za mało żeby je razem idealnie złożyć i niestety pojawiają się widoczne łączenia. To co jest na samplu to już po wielu próbach prawie zadowalający mnie efekt.
    Generalnie chodzi o to że jak mamy RAWa i programowo sobie podniesiemy w nim ekspozycję to tego samego nie da się zrobić przy pomocy krzywych bo efekt będzie rózny. Funkcja zwiększania ekspozycji potrafi dać różne wyniki dla pikseli o tych samych początkowych wartościach. Jeśli ktoś ma głębszą wiedzę w temacie to proszę o kontakt, pogadamy sobie :-).

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nowa wersja 0.9.8 z długo oczekiwanym trybem HDR ;-). Wystarczy otworzyć kilka obrazków a program sam je połączy. EXIFy są niepotrzebne, wszystkie potrzebne dane dotyczące ekspozycji program pobiera analizując zdjęcia.

Dobrej zabawy :-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    EDIT:
    ... i ogłaszam konkurs na nazwę dla programu bo "AutoLevels" jest beznadziejna :-)
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 21-07-2009 o 23:48 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Nazwa? Może "Marker"?
    .

Strona 29 z 167 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979129 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów