Strona 146 z 167 PierwszyPierwszy ... 4696136144145146147148156 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 451 do 1 460 z 1663

Wątek: Machinery HDR Effects

Dopiero zaczyna
    Miasto
    W-wa

Domyślnie Odp: Machinery

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    1. Wersja Effects ma więcej filtrów (efektów) i większe możliwości regulacji parametrów. Wersja Natural jest uproszczona, pomyślana jako program do wrzucenia obrazków i uzyskania od razu dobrego efektu bez kręcenia suwakami.
    Zainstalowałem sobie demo obydwu wersji (Effects i Natural) i przy użyciu teoretycznie tych samych "presetów" efekt jest jednak inny (np. dla 01_Microcontrast, który występuje pod tą samą nazwą i tu i tu).
    Próbowałem przenieść pliki .mch pomiędzy wersjami ale zgłaszany jest błąd formatu.
    Czy w wersji Effects da się uzyskać dokładnie to samo co w Natural bez konieczności dodatkowej kombinacji suwakami? Czy może będzie możliwość wrzucenia presetów z Natural?

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez RP Zobacz posta
    Czy w wersji Effects da się uzyskać dokładnie to samo co w Natural bez konieczności dodatkowej kombinacji suwakami? Czy może będzie możliwość wrzucenia presetów z Natural?
    Aby w wersji Effects uzyskać to samo co przy domyślnych ustawieniach daje Natural należy w efekcie "Detale" ustawić:
    - Kontrasty: 100
    - Detekcja krawędzi: 0
    - Detekcja koloru: 1
    - Wysoki kontrast: 1

Wersją Effects można uzyskać wszystko to co wersją Natural. Presety z obu wersji nie są kompatybilne.

Miasto
    Warszawa

Dostępna wersja 2.5.4

* Nowy algorytm redukcji szumów.
    * Nowe opcje konfiguracji, między innymi możliwość ustawienia dowolnego presetu jako parametrów domyślnych.

Miasto
    Warszawa

Dostępna jest jeszcze jedna aktualizacja (build 6).
    Nowy algorytm redukcji szumu został zastosowany także we wszystkich efektach (Detale, Mikrokontrast, Wygładzanie) Dzięki temu znacznie rzadziej występuje niepożądane zjawisko jednolitych płaskich powierzchni np. na niebie.
    Efekt "Wygładzanie" ma teraz także pełne wsparcie GPU.

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Zrób wersję pod OS X.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    Zrób wersję pod OS X.
    Wszystko zależy od wolnego czasu. W praktyce jednak trudno będzie mi jednoosobowo rozwijać i utrzymywać dwie wersje kodu.

Coś już napisał

...ufff...przebrnąłem te 1456 postów...moje drugie podejście to machinery zapoczątkowało, że program mnie oczarował...testowałem kiedyś wersje jeszcze pod wspólna nazwą i powiem szczerze, że wówczas jakoś mnie nie przekonał do siebie...zacząłem moja przygodę z HDR na innych programach ..photomatix .. i inne darmowe...przy okazji wróciłem na stronę machinery zerknąć co słychać i pobrałem demo effect... i jestem pod ogromnym wrażeniem w różnicy działania obecnego programu do jego poprzednika.. zamierzam oczywiście zakupić pełną licencje tego programu tylko mam w związku z tym pytanie, mianowicie obecnie mam Windows XP 32 bit i za jakieś 2-3 miesiące planuję przejście na Windows 8 ale 64 bit...czy jeśli teraz zakupię licencje na 32 bit to co z programem po przejściu na 64 bit?...czy też wstrzymać się do przejścia na nowy system i wówczas dopiero kupić licencję?

Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez berbec_188 Zobacz posta
    obecnie mam Windows XP 32 bit i za jakieś 2-3 miesiące planuję przejście na Windows 8 ale 64 bit...czy jeśli teraz zakupię licencje na 32 bit to co z programem po przejściu na 64 bit?...czy też wstrzymać się do przejścia na nowy system i wówczas dopiero kupić licencję?
    Kupując licencje nie dokonujesz wyboru wersji 32 albo 64 ponieważ instalator zawiera obie. Program działa bez problemów pod Win8.

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Kupując licencje nie dokonujesz wyboru wersji 32 albo 64 ponieważ instalator zawiera obie. Program z problemów pod Win8.
    Potwierdzam, uzywam pod Win8 x64

Coś już napisał

..bardzo cenna informacja...tak,że program w najbliższym zainteresowaniu...pozdrawiam...

Strona 146 z 167 PierwszyPierwszy ... 4696136144145146147148156 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów