Mam taki problem z Natural HDR : po wczytaniu pliku RAW, program bardzo mi ściemnia zdjęcie.
Machinery Explorer wyświetla miniaturki poprawnie.
Mam taki problem z Natural HDR : po wczytaniu pliku RAW, program bardzo mi ściemnia zdjęcie.
Machinery Explorer wyświetla miniaturki poprawnie.
Wersja 2.5 (2012.09.10)
* Nowy interfejs użytkownika.
* Wiele różnych mniejszych usprawnień.
Interfejs programu został w całości przepisany od nowa z uwzględnieniem wielu zgłaszanych przez was uwag.
Zapraszam do pobierania nowej wersji.
www.machineryhdr.com
Ostatnio edytowane przez MMM ; 10-09-2012 o 20:13
W wersji angielskiej wkradł się błąd przy tłumaczeniu i zawieruszyłem jeden z łańcuchów znaków opisujący EXIF czego skutkiem było wywalenie się programu podczas wczytywania zdjęcia z EXIF. Dostępna jest aktualizacja.
Wersja polska nie ma aktualizacji ponieważ działa prawidłowo.
Marku - czy Twój program obsługuje fuzję ekspozycji [lub czy planujesz wprowadzić taką funkcję lub nawet napisać do tego osobny program]?
60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty
Doskonale! A Machinery HDR Effects jak rozumiem działa w oparciu o inne algorytmy [te podobne do HDR, lokalny kontrast etc.]?
Chyba się nie rozumiemy. Cały czas piszę o Machinery HDR Effects. Program posiada wymienione wcześniej tryby łączenia HDR, a oprócz tego dodatkowe filtry lokalnego podbijania kontrastów. Jeśli wybrany tryb HDR daje zadowalające rezultaty to nie ma potrzeby stosowania dodatkowych filtrów.
--- Kolejny post ---
Chyba się nie rozumiemy. Cały czas piszę o Machinery HDR Effects. Program posiada wymienione wcześniej tryby łączenia HDR, a oprócz tego dodatkowe filtry lokalnego podbijania kontrastów. Jeśli wybrany tryb HDR daje zadowalające rezultaty to nie ma potrzeby stosowania dodatkowych filtrów.
Rozumiem, dziękuję za wyjaśnienia.