Dostępna jest jeszcze jedna poprawka 2.2(6).
W wersjach 2.2(3) do (5) w czasie testowania zakomentowałem pewien fragment odpowiedzialny za panel 'Kanały RGB' i poszło to do wersji release.
witam mam następujący problem - wczytuję jpg w formacie 4000 / 3000 i po jakiejkolwiek obróbce chcę je zapisac jako jpg i tu mogę to zrobic tylko w rozmiarze 1920 / 960 we wczesniejszej wersji 1.5 zapisywałem w rozmiarze 4000 / 3000 bez problemu a tu nie mogę aha i wersja pełna nie demo - pozdrawiam
Dzieki teraz działa , a wydawało mi się że to odhaczałem a jednak nie , pozdrawiam
Pewnie w konfiguracji było ustawione że ma się włączać przy każdym nowym projekcie.
Dostępna wersja 2.2.2 (BETA)
Dodałem dwa nowe tryby tworzenia HDR:
* Naturalny HDR
* Naturalny HDR + Detale.
Oba tryby są dedykowane do uzyskania naturalnie wyglądających obrazów HDR, bez efektu "halo". Zapraszam do testowania, to duża zmiana jakości programu.
Niedługo zrobię większą prezentację i porównanie z pozostałymi trybami pracy.
Wersja "Natural" została również uaktualniona o nowy tryb HDR.
Dostępna wersja 2.2.6 Machinery HDR Effects
* Ulepszony tryb "Naturalny HDR".
* Ulepszony filtr "Detale" (ochrona przed clippingiem).
* Poprawione działanie balansu bieli.
Sampel dzięki uprzejmości Czornyj.
Program oczywiście dostępny także w języku polskim.
Wersja "Natural" również ma wszystkie wymienione poprawki.
Dostępna wersja 2.2.6(1)
Dostępna wersja 2.2.8 Machinery HDR Effects
www.machineryhdr.com
* Zwiększona prędkość pracy programu i podgladu
* Ulepszony tryb "Naturalny HDR".
* Dodany parametr "Redukcja 'Halo'" w panelu "Detale".
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Z tą prędkością podglądu to ciekawa sprawa była. Na początku prac nad wersją 2 ustawiłem parametr odświeżania na 300ms ze względu na to że nie da się przerwać operacji kopiowania bitmapy w GDI+ (wersja 1.0). Powoduje to że przy bardzo długich operacjach np. bardzo dużych bitmapach, GDI zatrzymuje działanie programu co może być uciążliwe w trakcie przesuwania jakiegoś suwaka. Jeśli na waszych komputerach podgląd zacznie tera 'zacinać' program to proszę o info.
Ostatnio edytowane przez MMM ; 17-02-2012 o 21:14 Powód: Automerged Doublepost