Odinstalowałem, zainstalowałem najnowszą ze strony (nawet pakiet instalatora zajmuje więcej niż ten wcześniejszy), ma PW masz jaki błąd wyskakuje.
Odinstalowałem, zainstalowałem najnowszą ze strony (nawet pakiet instalatora zajmuje więcej niż ten wcześniejszy), ma PW masz jaki błąd wyskakuje.
Czym się różni effects od natural?
KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com
Obie wersje programu mają różne przeznaczenie. Natural służy do uzyskiwania HDRów zbliżonych do zwykłych fotografii, bez widocznej ingerencji programu.
Wersja HDR Effects służy do uzyskiwania efektów, "podkręcania" kontrastów oraz światła na zdjęciu przy użyciu techniki HDR.
Jeśli potrzebny jest program tylko do złożenia dobrze wyglądającego HDR, zbliżonego do normalnej fotografii, bez dodatkowych efektów, to wersja Natural jest wystarczająca.
Dostępna jest wersja 2.2 Machinery HDR Effects 2
www.machineryhdr.com
* Ulepszony algorytm wyrównywania obrazów.
* Ulepszona opcja Nasycenie w panelu Kolory. Zwiększanie nasycenia od tej pory działa jak vibrance.
* Dodatkowy wariant metody przetwarzania "Maski + detekcja krawędzi (2)", który jest zoptymalizowany dla krawędzi o mniejszych kontrastach i generuje gwałtowniejsze przejścia między takimi obszarami.
Dostępna wersja 2.2 (2)
Dostępna wersja 2.2 (3) Machinery HDR Effects
Dostępna wersja 2.4 (1) Machinery Natural HDR
* Nowa metoda łączenia obrazów do HDR
* Dodany parametr "Jasność"
* Zmniejszone zużycie pamięci.
* Ulepszone działanie filtra "Kolory -> Nasycenie"
Ostatnio edytowane przez MMM ; 19-01-2012 o 23:24
Pierwsze uruchomienie i pierwsze pytanie.
Wczytałem pionowe kadry i musiałem ręcznie je obrócić. Niestety w presetach nadal leżą??:
W instrukcji nic nie znalazłem??:
FastStone i ACDSee czytają fotki poprawnie.
Ktoś coś wie co z tym fantem?