Umieściłem aktualizację 2.1.3(2), która poprawia kilka rzeczy m.in:
- znikające suwaki w panelach.
- otwieranie projektów z wiersza poleceń.
Umieściłem aktualizację 2.1.3(2), która poprawia kilka rzeczy m.in:
- znikające suwaki w panelach.
- otwieranie projektów z wiersza poleceń.
Ale pięknego sampla znalazłem
Obróbka oczywiście w 100% Machinery. Przy najbliższej aktualizacji dorzucę go do katalogu z samplami.
http://img31.imageshack.us/img31/4955/matrixhu.jpg
P.S
Na zdjęciu nie jestem ja![]()
Ostatnio edytowane przez Merde ; 16-10-2011 o 19:50
Uprasza się o przeczytanie historii pewnego regulaminu, z naciskiem na jego pkt 9 ;-)
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Zrobię wam małą demonstrację działania filtra "Wygładzanie" z najnowszej wersji programu.
Obrazek niżej dobrze pokazuje o co chodzi. Dzięki podziałowi obrazu na różnej wielkości kontrasty można wygładzać obraz na różnych poziomach, bez zmiany pozostałych. Na przykładzie widać że pierwszy suwak "szum" z najmniejszymi kontrastami jest na poziomie zero a wygładzanie odbywa się "głębiej", tak jakby "pod spodem". Po przefiltrowaniu drobne detale skóry zostały, choć głębsze kontrasty zostały wyraźnie zmniejszone.
Dostępna jest też aktualizacja z drobnymi poprawkami m.in automatycznym przechodzeniem do okna edycji po wybraniu presetu. Szczegóły na stronie i z poziomu opcji "Sprawdź aktualizacje".
no.. super.. ciekawe kiedy plugin do PSa zrobisz..
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Zrób w końcu na maki, plizz.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
A wiesz co, to nie jest taki głupi pomysł :-). Akurat sam taki pojedynczy filtr można jako plugin zrobić i chyba nawet miałem gdzieś tutorial o robieniu filtrów do PS więc to nie jest niemożliwe.
No przydałoby się, przydało, ale to jeszcze melodia przyszłości.