No i teraz już wszystko jasne, dzięki
No i teraz już wszystko jasne, dzięki
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Dostępna jest wersja Machinery Natural HDR 2.2.2 (25-09-2011)
Dostępna jest wersja Machinery HDR Effects 2.0.2 (25-09-2011)
Edytor:
* Poprawiony moduł "Presety".
* Zwiększona prędkość działania filtra"Detale".
Chyba już ostatecznie udało mi się usunąć wszystkie błędy powodujące wywalenie się programu podczas zmiany rozmiaru wielkości ikon w oknie presety.
Przyśpieszony został także filtr "detale".
Jest dostępna aktualizacja wersji Effects 2.0.4
Ulepszyłem efekt "Światła / Cienie" redukując pojawiające się czasem poświaty wokół kontrastowych obszarów.
Tylko dla czego nie mogę przeciągnąć obrazów w miejsce "przeciągnij tutaj obrazy"? Od 2.0 nie mogłem ale cicho siedziałem licząc że kolejne aktualizacje coś zmieniąWin7 64 bit.
Machinery HDR Effects Wersja 2.0.9 (beta) (03-10-2011)
Edytor:
* Nowa opcja "wykrywanie krawędzi" w panelu HDR do redukcji poświaty wokół kontrastowych elementów.
* Zredukowany efekt poświaty w warstwie "Światła / Cienie".
* Poprawki interfejsu użytkownika.
Dzięki opcji "wykrywanie krawędzi" można wyeliminować zjawisko pokazane na screenie.
Zrobiłem błąd w ścieżce dostępu do pliku i link prowadził do 2.0.4.
Teraz jest już poprawione, należy użyć opcji "sprawdź aktualizacje" w programie aby ściągnąć 2.0.9.
Wersja HDR Effects 2.1 (06-10-2011)
Edytor:
* Nowa opcja "wykrywanie krawędzi" w panelu HDR do redukcji poświaty wokół kontrastowych elementów.
* Zredukowany efekt poświaty w warstwie "Światła / Cienie".
* Dodany parametr "Korekcja koloru" w zakładce "Winietowanie".
Wersja Natural HDR 2.3 (06-10-2011)
Edytor:
* Dodany parametr "Korekcja koloru" w zakładce "Winietowanie".
Na stronie: http://www.machineryhdr.com/effects2/instruction.php
jest uaktualniona instrukcja obsługi programu.
Z poziomu programu dostępna jest aktualizacja do wersji beta Effects 2.1.3 oraz Natural 2.3.2
* Zmniejszony efekt poświaty przy łączeniu obrazów metodą "Wykrywanie Krawędzi".
* Ulepszony algorytm wyrównywania obrazów.
* Dodana opcja "Redukcja Szumu" w zakładce "Wczytywanie Obrazów".
* Zmodyfikowane Presety.
Ze względu na ciągłe pytania czemu stara wersja programu ma zostać wyłączona przy upgrade do 2.0, zdecydowałem się usunąć ten warunek aktualizacji. Oznacza to że można dokonać upgrade i równocześnie używać poprzedniej wersji jeśli ktoś widzi taką potrzebę. Wszyscy, którzy dokonali upgrade do tej pory na życzenie będą mieć przywróconą możliwość autoryzacji starej wersji.
Ostatnio edytowane przez MMM ; 15-10-2011 o 10:48