Strona 120 z 167 PierwszyPierwszy ... 2070110118119120121122130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 191 do 1 200 z 1663

Wątek: Machinery HDR Effects

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez forestowy Zobacz posta
    Nabył bym sobie drugą licencje 1.5.5 dla da darmowego upgrade. Niech by sobie teraz żona babrałą fotki na laptopie.
    Nic by nie "babrała" bo przy upgrade stara licencja przestaje działać. Nie doczytałeś tego?
    Chyba jednak mogłaby "babrać". Kolega ma jedną licencję która się już nie załapie na darmowy upgrade. Niezależnie od niej chciał kupić drugą pełną licencję. Miałby dwie niezależne od siebie licencje. Tą później zakupioną może za darmo upgrade'ować do wersji 2.0. Ale ta wcześniej kupiona licencja 1.5.5 działałby dalej.
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez forestowy Zobacz posta
    Czyli kupując dwie licencje Twojego programu 1.x w różnym czasie, płacąc 2 x 69 zł po upgrejdzie TYLKO JEDNEGO z nich do 2.0 wszystkie posiadane licencje tracą ważność ?
    Ważność straci ta, której zrobisz upgrade. Ale nie ma to nic wspólnego z nową wersję programu. 4 miesiące temu nawet nie znając ceny też było wiadomo że kupując drugą licencję będzie się posiadać dwie a nie jedną.

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Im bardziej czytam, tym bardziej nie dostrzegam tutaj żadnej furtki. Ale już nie mam ochoty na dalsze przekomarzanki.
    Wersja 2.0 zgodnie z moimi słowami kosztuje mniej więcej tyle co 1.5 + upgrade za 79zł.

Sam jestem sobie winien że udzielałem jakichkolwiek odpowiedzi na temat ceny. W ten sposób dałem się wciągnąć w zabawę kto kogo złapie za słówko żeby potem wyrzucać "przecież obiecałeś!"
    Zadając takie "naiwne" pytania powinieneś mieć świadomość że nie odpowiem w sposób niekorzystny dla siebie. Nie miałem zamiarów podnoszenia ceny, ale nawet gdybym miał, to ogłoszenie w tamtym momencie że program zdrożeje byłoby strzałem w kolano.

Cytat Zamieszczone przez PawelB Zobacz posta
    Chyba jednak mogłaby "babrać". Kolega ma jedną licencję która się już nie załapie na darmowy upgrade. Niezależnie od niej chciał kupić drugą pełną licencję. Miałby dwie niezależne od siebie licencje. Tą później zakupioną może za darmo upgrade'ować do wersji 2.0. Ale ta wcześniej kupiona licencja 1.5.5 działałby dalej.
    4 miesiące temu nawet nie znając ceny też było wiadomo że kupując drugą licencję będzie się posiadać dwie a nie jedną.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 23-09-2011 o 14:44

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zadając takie "naiwne" pytania powinieneś mieć świadomość że nie odpowiem w sposób niekorzystny dla siebie.
    No tak, brałem Twoje słowa na serio. Skrajna naiwność. Sam jestem sobie winny. Bardzo trafnie sam się podsumowałeś, muszę przyznać.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No tak, brałem Twoje słowa na serio. Skrajna naiwność. Sam jestem sobie winny. Bardzo trafnie sam się podsumowałeś, muszę przyznać.
    No ale czemu się dziwisz? Liczyłeś na to że jeśli chcę podnieść cenę to publicznie powiem jaki jest sposób aby to ominąć?
    Uważam że podwyżka o śmieszne 10zł nie zmienia sensu moich słów sprzed 4 miesięcy i cena wersji 2.0 nie odbiega znacząco od ceny 1.5 + upgrade.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 23-09-2011 o 14:59

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No ale czemu się dziwisz?
    Nie, nie, już się nie dziwię. Tym postem rozwiałeś moje wszelkie wątpliwości. Bezbłędnie, po prostu strzał w dziesiątkę. Fajnie nadaje się np na motto.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie, nie, już się nie dziwię. Tym postem rozwiałeś moje wszelkie wątpliwości. Bezbłędnie, po prostu strzał w dziesiątkę. Fajnie nadaje się np na motto.
    Nie jestem hipokrytą i nie będę pisał głupstw, tylko po to żeby mydlić komuś oczy. Uważam że z obietnicy się wywiązałem i podwyżka o 10zł nie powoduje aby moja wypowiedź o planowanej cenie odbiegała od rzeczywistości.

Męczy mnie taka dyskusja. Przypominam że rozmawiamy o podwyżce dziesięć złotych...

Zastanów się chwilę, co by Ci dało kupienie drugiej licencji w kwietniu? 10zł oszczędności a za to miałbyś 5 miesięcy krótszą aktualizację. Uważam że tylko byś na tym stracił.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 23-09-2011 o 15:10

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja wiem jedno, a biznes prowadzę od wielu lat. Najgorszą rzecz jaką można zrobić to powiedzieć cenę, a później się z tego wycofywać. Utrata wiarygodności gwarantowana. Niestety w takiej sytuacji lepiej nawet dopłacić niż spowodować kaca u klientów.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja wiem jedno, a biznes prowadzę od wielu lat. Najgorszą rzecz jaką można zrobić to powiedzieć cenę, a później się z tego wycofywać. Utrata wiarygodności gwarantowana. Niestety w takiej sytuacji lepiej nawet dopłacić niż spowodować kaca u klientów.
    A to wszystko z powodu 10zł...

Właśnie dlatego uważam że dałem się jak frajer wciągnąć w dyskusje o cenie.
    Nie wiem na co niektórzy liczyli zadając pytania o cenę. No bo chyba nie na to że powiem: "aktualizacja będzie 2 razy droższa niż spekulacyjny zakup licencji i trzymanie jej bez autoryzacji tylko i wyłącznie po to żeby mnie zrobić w konia i mieć taniej wersję 2.0 jak tylko się pojawi".

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Właśnie dlatego uważam że dałem się jak frajer wciągnąć w dyskusje o cenie.
    No trudno zaprzeczyć :cool:.

BTW: tak na prawdę kwota tu nie ma znaczenia. Ludzie potrafią robić problem nawet o złotówkę.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

spekulacyjny zakup licencji i trzymanie jej bez autoryzacji tylko i wyłącznie po to żeby mnie zrobić w konia i mieć taniej wersję 2.0 jak tylko się pojawi".
    Spekulacyjny? Jaki spekulacyjny, skoro miało kosztować tyle samo? Zrobić CIEBIE w konia?! Piękne! ROTFL

Strona 120 z 167 PierwszyPierwszy ... 2070110118119120121122130 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów