Wystąpię jako "Adwokat Diabła" (bo sam już kupiłem upgrade za 79zł) -Ja nie rozumiem czego Ty nie rozumieszKolega zapłacił by o 10 złotych mniej i dodatkowo miał by dwie licencje (dwa stanowiska) - jak dla mnie różnica jest znaczna.
Wystąpię jako "Adwokat Diabła" (bo sam już kupiłem upgrade za 79zł) -Ja nie rozumiem czego Ty nie rozumieszKolega zapłacił by o 10 złotych mniej i dodatkowo miał by dwie licencje (dwa stanowiska) - jak dla mnie różnica jest znaczna.
Świadome i celowe wprowadzanie innych w błąd ma w języku polskim swoje określenie. Przynajmniej w dialekcie, którym ja się posługuję, bo wiem, że nie wszyscy muszą odbierać to tak samo. A robienie tego w celu uzyskania korzyści majątkowej bywa określane w sposób jeszcze bardziej pejoratywny i dosadny.
Zadawałem bardzo precyzyjne pytania i uzyskałem bardzo precyzyjne odpowiedzi. Zaufałem. Z zasady ufam ludziom.
10 zł to niewiele, to prawda. Ale utracone zaufanie jest warte o wiele więcej.
Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 23-09-2011 o 12:04
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
To już nie chodzi o te 2 licencje bo to byłby bonus nazwijmy to "kosztem" autora, czy nawet te 10 zł.... ale o SŁOWO
Równolatkiem autora jestem, ale chyba 2 razy starszy mentalnie, bo dla mnie DANE SŁOWO lub/i UŚCISK DŁONI warte tyle co cyrograf własną krwią podpisany.
Kolaj napisał reszte.
streaker -> Widocznie "ekwiwalent dwóch piw w niedrogim barze" ma wymierną wartość dla autora skoro nawet mniejszy rabat jest nie do uzyskania.
Ostatnio edytowane przez forestowy ; 23-09-2011 o 12:21
Nigdzie nie dałem SŁOWA że ostatecznie aktualizacja będzie za 69zł więc nie wciskaj mi tego na siłę.
Planowałem że będzie kosztować 69zł ale ze względu na to że cena programu nie zmieniła się przez dwa lata zrobiłem podwyżkę o 10zł. Jakbyś kupił wersję 1.5 o te 10zł taniej dwa miesiące temu i czekałbyś do dzisiaj to miałbyś 10 miesięcy darmowej aktualizacji zamiast 12.
Poza tym wyraźnie pisałem że "planuję żeby upgrade z 1.x do 2.0 dla użytkowników, którzy kupili klucz dalej niż rok temu będzie kosztował tyle samo co cena obecnej wersja programu". Słowo "planuję" oznacza pewien zamiar a nie gwarancję że na pewno tak będzie.
To że coś jest planowane to jest bardzo precyzyjna odpowiedź. Oznacza ona pewien zamiar, a nie gwarancję i 100% pewności.
Tak, podwyższyłem o niebotyczną kwotę 10zł bo wszystko w Polsce zdrożało a cena Machinery od 2 lat nie zmieniła się.
No i co w tym dziwnego? No trudno żeby można było kupiony dziś 1.5.5 za 69zł aktualizować za darmo do wersji 2.0 wartej 129zł. Gdyby tak było to nikt nie kupiłby za 129zł. Wszyscy kupiliby starą wersję za 69zł i chcieli darmowy upgrade do 2.0 wartej 129zł.
Nic by nie "babrała" bo przy upgrade stara licencja przestaje działać. Nie doczytałeś tego?
Nie rozumiesz też tego że w kwietniu nie było wiadomo ile będzie upgrade kosztować? Planowałem żeby kosztowała 69zł, ostatecznie ustaliłem cenę na 79zł.
No i co z tego wynika że 1.5.5 nadal kosztuje 69zł? To starsza, prostsza wersja programu więc i cena jest niższa niż obecnej 2.0
Licencja do wersji 2.0 jest jednostanowiskowa bez względu na to czy zrobisz update, czy kupisz nową licencję. O co więc chodzi?
...i starą wersję programu 1.5.5 a przy upgrade ta licencja przestałaby działać na tych obu stanowiskach więc miałby to samo co robiąc upgrade dzisiaj tyle że o zawrotną sumę 10zł drożej.
P.S Jakiś upgrade silnika forum ktoś robił? Bo zrobiło się to samo co kiedyś na nikon.org że nie można dodawać postów.
Ostatnio edytowane przez MMM ; 23-09-2011 o 13:03
Mmm trzymaj się, to naprawdę dobry program za niewielkie pieniądze. Pamiętam jak zdziwiłem się, kiedy ogłosiłeś te 69 zł...
http://www.canon-board.info/showpost.php?p=958285
Nie będę się upierał, że to jest czy nie jest słowo. Zaufałem Ci raz, kiedy zakupiłem licencję w PIERWSZYM dniu sprzedaży. Chciałem wspierać projekt i przyczynić się do jego komercyjnego sukcesu. Z aktualizacją miałem podobny zamiar. Mój entuzjazm osłabł, bo nie przepadam za robieniem interesów z osobami, które w tak elastyczny sposób potrafią interpretować własne deklaracje. Być może kupię, być może nie. Nie wiem. Nie chcę składać twardych deklaracji. Póki co zadowolę się poprzednią wersją.
Piotrr napisał, że to dobry program i ma rację. Ale ja jestem z tego wymierającego pokolenia, dla którego ważna jest również etyka w biznesie.
Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 23-09-2011 o 14:03
Kolaj dał Ci link. Pytał, dostał jasną odpowiedź. Być może tylko on i ja wzięliśmy to za pewnik.
Nie ważne zresztą, i tak nie zrozumiesz.
Twój program, możesz sprzedawać za ile chcesz.
Ja jako klient najwyżej mogę nie dać ci zarobić tej niebotycznej dych i jeszcze 7dmiu kolejnych.
Ostatnio edytowane przez forestowy ; 23-09-2011 o 14:07
Ja myślę że Ty nie rozumiesz jednej rzeczy. W jakimkolwiek biznesie jednoznaczne deklaracje i obiecywanie czegokolwiek na temat ceny, kiedy nawet termin nie jest znany są po prostu niemożliwe. Dlatego zostawiłem sobie furtkę i nie chciałem w sposób jednoznaczny określać ile będzie program kosztował. Właśnie po to, aby uniknąć takich sytuacji jak teraz że ktoś mi będzie zarzucał oszukiwanie ludzi.
No jak widać i tak mi się nie udało i zawsze znajdzie się ktoś kto przeczyta to co chce przeczytać a nie to co faktycznie jest napisane.