Strona 119 z 167 PierwszyPierwszy ... 1969109117118119120121129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 181 do 1 190 z 1663

Wątek: Machinery HDR Effects

Bywalec

Domyślnie

Wystąpię jako "Adwokat Diabła" (bo sam już kupiłem upgrade za 79zł) -Ja nie rozumiem czego Ty nie rozumiesz Kolega zapłacił by o 10 złotych mniej i dodatkowo miał by dwie licencje (dwa stanowiska) - jak dla mnie różnica jest znaczna.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez streaker Zobacz posta
    No i nie rozumieM co tutaj jest dziwnego? Jedynie cena została zmieniona o całe 10zł (ekwiwalent dwóch piw w niedrogim barze).
    Świadome i celowe wprowadzanie innych w błąd ma w języku polskim swoje określenie. Przynajmniej w dialekcie, którym ja się posługuję, bo wiem, że nie wszyscy muszą odbierać to tak samo. A robienie tego w celu uzyskania korzyści majątkowej bywa określane w sposób jeszcze bardziej pejoratywny i dosadny.

Zadawałem bardzo precyzyjne pytania i uzyskałem bardzo precyzyjne odpowiedzi. Zaufałem. Z zasady ufam ludziom.

10 zł to niewiele, to prawda. Ale utracone zaufanie jest warte o wiele więcej.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 23-09-2011 o 12:04
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Domyślnie

To już nie chodzi o te 2 licencje bo to byłby bonus nazwijmy to "kosztem" autora, czy nawet te 10 zł.... ale o SŁOWO

Równolatkiem autora jestem, ale chyba 2 razy starszy mentalnie, bo dla mnie DANE SŁOWO lub/i UŚCISK DŁONI warte tyle co cyrograf własną krwią podpisany.
    Kolaj napisał reszte.

streaker -> Widocznie "ekwiwalent dwóch piw w niedrogim barze" ma wymierną wartość dla autora skoro nawet mniejszy rabat jest nie do uzyskania.
    Ostatnio edytowane przez forestowy ; 23-09-2011 o 12:21
    50D + 17-40/4 L + 70-200/4 L + 85/1.8 + 100/2.8 macro

forest łapie chwile ulotne

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez forestowy Zobacz posta
    To już nie chodzi o te 2 licencje bo to byłby bonus nazwijmy to "kosztem" autora, czy nawet te 10 zł.... ale o SŁOWO
    Nigdzie nie dałem SŁOWA że ostatecznie aktualizacja będzie za 69zł więc nie wciskaj mi tego na siłę.

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    10 zł to niewiele, to prawda. Ale utracone zaufanie jest warte o wiele więcej.
    Planowałem że będzie kosztować 69zł ale ze względu na to że cena programu nie zmieniła się przez dwa lata zrobiłem podwyżkę o 10zł. Jakbyś kupił wersję 1.5 o te 10zł taniej dwa miesiące temu i czekałbyś do dzisiaj to miałbyś 10 miesięcy darmowej aktualizacji zamiast 12.
    Poza tym wyraźnie pisałem że "planuję żeby upgrade z 1.x do 2.0 dla użytkowników, którzy kupili klucz dalej niż rok temu będzie kosztował tyle samo co cena obecnej wersja programu". Słowo "planuję" oznacza pewien zamiar a nie gwarancję że na pewno tak będzie.

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Zadawałem bardzo precyzyjne pytania i uzyskałem bardzo precyzyjne odpowiedzi. Zaufałem. Z zasady ufam ludziom.
    To że coś jest planowane to jest bardzo precyzyjna odpowiedź. Oznacza ona pewien zamiar, a nie gwarancję i 100% pewności.

Teraz okazuje się że upgrade kosztuje 79 zł....
    Tak, podwyższyłem o niebotyczną kwotę 10zł bo wszystko w Polsce zdrożało a cena Machinery od 2 lat nie zmieniła się.

Dodatkowo bezpłatna roczna aktualizacja obowiązuje dla machinery 1.5.5 zakupionych PRZED 19.09.2011.....
    No i co w tym dziwnego? No trudno żeby można było kupiony dziś 1.5.5 za 69zł aktualizować za darmo do wersji 2.0 wartej 129zł. Gdyby tak było to nikt nie kupiłby za 129zł. Wszyscy kupiliby starą wersję za 69zł i chcieli darmowy upgrade do 2.0 wartej 129zł.

Trzeba było od razu w kwietniu napisać że 69=79..... Nabył bym sobie drugą licencje 1.5.5 dla da darmowego upgrade. Niech by sobie teraz żona babrałą fotki na laptopie.
    Nic by nie "babrała" bo przy upgrade stara licencja przestaje działać. Nie doczytałeś tego?
    Nie rozumiesz też tego że w kwietniu nie było wiadomo ile będzie upgrade kosztować? Planowałem żeby kosztowała 69zł, ostatecznie ustaliłem cenę na 79zł.

A tak, to zostałem ze starą licencją 1.5.5 z możliwością zamiany na JEDNOSTANOWISKOWĄ 2.0 za 79 zł, przy czym 1.5.5 nadal kosztuje 69 zł.....
    No i co z tego wynika że 1.5.5 nadal kosztuje 69zł? To starsza, prostsza wersja programu więc i cena jest niższa niż obecnej 2.0

Licencja do wersji 2.0 jest jednostanowiskowa bez względu na to czy zrobisz update, czy kupisz nową licencję. O co więc chodzi?

Cytat Zamieszczone przez fro Zobacz posta
    Wystąpię jako "Adwokat Diabła" (bo sam już kupiłem upgrade za 79zł) -Ja nie rozumiem czego Ty nie rozumiesz Kolega zapłacił by o 10 złotych mniej i dodatkowo miał by dwie licencje (dwa stanowiska) - jak dla mnie różnica jest znaczna.
    ...i starą wersję programu 1.5.5 a przy upgrade ta licencja przestałaby działać na tych obu stanowiskach więc miałby to samo co robiąc upgrade dzisiaj tyle że o zawrotną sumę 10zł drożej.

P.S Jakiś upgrade silnika forum ktoś robił? Bo zrobiło się to samo co kiedyś na nikon.org że nie można dodawać postów.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 23-09-2011 o 13:03

Początki nałogu Awatar piotrr
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Mmm trzymaj się, to naprawdę dobry program za niewielkie pieniądze. Pamiętam jak zdziwiłem się, kiedy ogłosiłeś te 69 zł...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Nigdzie nie dałem SŁOWA że ostatecznie aktualizacja będzie za 69zł więc nie wciskaj mi tego na siłę. [...]
    http://www.canon-board.info/showpost.php?p=958285

Nie będę się upierał, że to jest czy nie jest słowo. Zaufałem Ci raz, kiedy zakupiłem licencję w PIERWSZYM dniu sprzedaży. Chciałem wspierać projekt i przyczynić się do jego komercyjnego sukcesu. Z aktualizacją miałem podobny zamiar. Mój entuzjazm osłabł, bo nie przepadam za robieniem interesów z osobami, które w tak elastyczny sposób potrafią interpretować własne deklaracje. Być może kupię, być może nie. Nie wiem. Nie chcę składać twardych deklaracji. Póki co zadowolę się poprzednią wersją.

Piotrr napisał, że to dobry program i ma rację. Ale ja jestem z tego wymierającego pokolenia, dla którego ważna jest również etyka w biznesie.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 23-09-2011 o 14:03

Domyślnie

Kolaj dał Ci link. Pytał, dostał jasną odpowiedź. Być może tylko on i ja wzięliśmy to za pewnik.
    Nie ważne zresztą, i tak nie zrozumiesz.

Twój program, możesz sprzedawać za ile chcesz.
    Ja jako klient najwyżej mogę nie dać ci zarobić tej niebotycznej dych i jeszcze 7dmiu kolejnych.
    Ostatnio edytowane przez forestowy ; 23-09-2011 o 14:07

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kolaj dał Ci link. Pytał, dostał jasną odpowiedź. Być może tylko on i ja wzięliśmy to za pewnik.
    Nie ważne zresztą, i tak nie zrozumiesz.
    Ja myślę że Ty nie rozumiesz jednej rzeczy. W jakimkolwiek biznesie jednoznaczne deklaracje i obiecywanie czegokolwiek na temat ceny, kiedy nawet termin nie jest znany są po prostu niemożliwe. Dlatego zostawiłem sobie furtkę i nie chciałem w sposób jednoznaczny określać ile będzie program kosztował. Właśnie po to, aby uniknąć takich sytuacji jak teraz że ktoś mi będzie zarzucał oszukiwanie ludzi.
    No jak widać i tak mi się nie udało i zawsze znajdzie się ktoś kto przeczyta to co chce przeczytać a nie to co faktycznie jest napisane.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dlatego zostawiłem sobie furtkę i nie chciałem w sposób jednoznaczny określać ile będzie program kosztował.
    Cytat Zamieszczone przez Kolaj
    To ja może zapytam bardziej wprost.

Czy dla mnie, jako osoby posiadającej licencję na 1.5 bodaj od pierwszego dnia sprzedaży bardziej opłaca się:

1. kupować teraz na gwałt kolejny klucz na ten sam program wydając 69zł i otrzymać v2 bezpłatnie, czy też

2. kupić aktualizację do v2?

Która z tych opcji będzie tańsza?
    Cytat Zamieszczone przez MMM
    Obie wyjdą tak samo.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Uprzedzając jeszcze nastepnepytanie. Upgrade z Natoral 2.0 do Effects 2.0 będzie mniej więcej kosztował różnicę w cenie tych dwóch programów.
    Im bardziej czytam, tym bardziej nie dostrzegam tutaj żadnej furtki. Ale już nie mam ochoty na dalsze przekomarzanki. Pozostańmy przy swoich stanowiskach. Pozdrawiam!

Domyślnie

Trzeba było od razu w kwietniu napisać że 69=79..... Nabył bym sobie drugą licencje 1.5.5 dla da darmowego upgrade. Niech by sobie teraz żona babrałą fotki na laptopie.
    Nic by nie "babrała" bo przy upgrade stara licencja przestaje działać. Nie doczytałeś tego?
    Czyli kupując dwie licencje Twojego programu 1.x w różnym czasie, płacąc 2 x 69 zł po upgrejdzie TYLKO JEDNEGO z nich do 2.0 wszystkie posiadane licencje tracą ważność ?

Pisanie że zarzucam Ci oszustwo to nadinterpretacja.

Strona 119 z 167 PierwszyPierwszy ... 1969109117118119120121129 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów