dzięki![]()
dzięki![]()
Nie każdy zmieści się w tym terminie, ja zakupiłem licencję w październiku 2009
Z niecierpliwością czekam na nową wersję i jestem ciekaw ceny.
Oooops... nie wiem dlaczego nie wyświetliły mi się posty napisane po 7:32
Troche dziwnie wygląda mój wpis![]()
Ostatnio edytowane przez RHF ; 12-08-2011 o 10:28
5D + BG-E4 / 70D + BG-E14 / 40D + BG-E2N / 24 L TS-E / 24-105 L / 100-400 L / 50 1.8 / 10-18STM / Benro C-269M8 +B1 / YN600EX-RT + YN-E3-RT
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
a ja mam 2 pytania
1) Skoro Effects 2.0 ma mieć wszystko to co natural i jeszcze dodatkowe opcje to po co rozwijać równolegle 2 programy? Nie lepiej skupić się na jednym z full opcjami, szybko go wypuścić i zając się później dodatkami typu inne wersje językowe, inne os'y itp itd...
2) Kiedy wyjdzie Effects 2.0 i dlaczego tak późno?) Poważnie jednak to czekamy wszyscy bardzo na tą wersję i chętnie bym już wykupił upgrade.
Ponieważ oba programy bazują na wspólnym kodzie to rozwijanie wersji Natural jest równocześnie rozwijaniem wersji Effects.
Jest kilka powodów dla których zdecydowałem się na dwa programy, jednym z nich to, że nie każdy chce "podkręcać" obrazki a jedynie składać ładne HDRy. Dzięki temu programy będą w różnej cenie, z dużo tańszą wersję Natural.
Będzie dostępny także upgrade Natural -> Effects w cenie ~różnicy między tymi programami.
Planuję na początek września, mam nadzieję że zdążę zrobić wszystko co zamierzam.
Wersja 2.1.8 (08-09-2011)
Edytor:
* Przyśpieszenie obliczeń około 30%.
* Przyśpieszenie łączenia obrazów.
* Zmniejszenie wymaganej pamięci dla obrazów panoramicznych.
* Dodana opcja konfiguracji włączająca wyświetlanie wysokiej jakości.
Umieściłem uaktualnienie 2.1.8.3, które jeszcze bardziej przyśpiesza filtr "detale".