Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 61

Wątek: Jak ustawić nazwisko autora w 350D

Coś już napisał Awatar koyot77
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Właśnie po przeczytaniu tego wątku wgrałem sobie swoje nazwisko, zawiera nie dość że jedenaście liter to jeszcze "ń", Rebel nawet nie protestował, chyba to jednak zależy od wersji ZoomBrowser'a aktualnie zainstalowaną mam "ZoomBrowser EX 4.5.1". Co do Firmware - oryginalny v.1.1.1.

DPP pokazuje informację Owner Name w pliku RAW - bezbłędnie, po konwersji do JPG, ACDSee, Irfan i XnView nie pokazują wogóle informacji Owner.

Pytanie której wersji ACDSee używacie?
    Ostatnio edytowane przez koyot77 ; 30-10-2008 o 09:55

Coś już napisał Awatar koyot77
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Sorki, że podwójnie, ale nie można już edytować starego postu.

Znalazłem jeszcze pewną zależność, gdy używam do konwersji z formatu RAW do JPG programu DPP to niestety zamazuje on część EXIF'a, w przypadku File Viewer Utility, zapisuje do EXIF'a wszystkie informacje łącznie z ustawieniami z aparatu odnośnie Kontrastu, tonów, ostrości itd. IrfanView pokazuje szczegółowo całą zawartość EXIF'a.

Próby z DPP, przy wszystkich formatach, mam na myśli JPG i TIFF zamazywana jest ta część EXIF'a.

Oczywiście pięknie polskie znaki pokazuje bez żadnych problemów /podziękowania dla autora wątku/

Nightwing99
    Guest

Domyślnie

Sorry za odkopnie, ale mam pytanie.
    Rozumiem z tego tematu, że jeśli się w zoombrowser`ze ustawiło autora to tam ciągle jest, ale jak się zapisuje w JPG to go nie widać.
    Czy istnieje jakaś alternatywna opcja, żeby przy JPG był widoczny autor (np w XP jak się da na właściwości i zaawansowane to żeby było widać)?
    Jakieś masowe dopisywanie żeby do wszystkich wrzucało.

szatsi
    Guest

Domyślnie

Wszyscy się tu głowią nad brakiem polskich znaczków, a tymczasem ja bym się cieszył, gdybym miał tylko taki problem.

W moim przypadku nie ma w ogóle możliwości połączenia się "Camera settings / Remote shootings" przez mojego EOS 5D. Pojawia się informacja o włączniu w menu ustawienia PC Connection, co czynię. Po podłączeniu na nowo USB zaczyna mi szukać sterowników, których nie znajduje i oczywiście nie aparat z komputerem się nie widzą. Próbowałem na różnych trybach: pełnej automatyki, P, Tv czy C i nic.

Dlaczego?

Exclamation

Informacje o autorze ustawiłem w

settings / Remote shootings"

Dzięki
    Ustawiłem w Rebel XSi - inaczej 450d

Domyślnie

nie wiem czemu, ale jak wprowadziłem nazwisko w canon utility, to nie zapisuje mi się ta informacja w exifie. help?

Dopiero zaczyna Awatar TSpider

Domyślnie

hmm... skąd pobrać EOS Utility jeśli się nie ma płyty....

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TSpider Zobacz posta
    hmm... skąd pobrać EOS Utility jeśli się nie ma płyty....
    http://canon-board.info/announcement.php?f=11&a=20

Domyślnie

a wie ktoś może jak ustawić indywidualne nazwy plików w 1D mk 2? W eos utility funkcja camera setting jest nie aktywna

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Pszczyna

Domyślnie

powtarzam pytanie tylko ze w canonie 50d. Camera Window nie działa

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów