Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Szeroki kąt

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar punky
    Miasto
    Kwidzyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrewjohn Zobacz posta
    Dawidson, a jak ta sigma sprawuje sie z Twoją 450-tką, nie było jakich problemów? A jak z ostrością,zwłaszcza na brzegach. Napisz też coś o swoich subiektywnych odczuciach.Też myślę nad szerokim kątem.
    ze tak sie wtrace
    mam sigme 10-20 i 40D
    moja kobieta 400D

uzywamy go na dwoch korpusach

HSM fajnie dziala choc to nie USM od kwanona
    szklo ostre od f8 zarowno w centrum jak i na brzegach
    na pelnej dziurze niestety widac miekkie rogi kadru
    nie ma problemow ze jedna strona kadru jest nieostra (widzialem na CB takie opinie) i mnie pierwszy egzemplarz ostrzyl dobrze - nie bylo BF ani FF

CA mala
    winieta jest ale tez w granicach rozsadku i po przymknieciu do f8 malutka

zreszta oboje tego szkla uzywamy na f8 do f11 - landszafty ,wiec przymkniecie szkla daje duza GO, likwiduje miekkosc w rogach i zmniejsza winiete

canona 10-22 nie mialem w rekach
    wg mnie niewarto doplacac 1000 PLN do USM bo do naszych zastosowan nie jest to wymagane

z tej sigmy jestem bardzo zadowolony i w plenerze czesto jest "wojna" z kobieta o to szklo

najczesciej uzywana ogniskowa to 10mm
    z filtrami cokina i normalnym holderem na 3 filtry musisz przy poziomych kadrach zjechac do 12mm bo widac zarys uchwytu w kadrze jak jest szerzej

przy pionach problemu nie ma na zadnej ogniskowej
    R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez punky Zobacz posta
    ze tak sie wtrace
    mam sigme 10-20 i 40D
    moja kobieta 400D

uzywamy go na dwoch korpusach

HSM fajnie dziala choc to nie USM od kwanona
    szklo ostre od f8 zarowno w centrum jak i na brzegach
    na pelnej dziurze niestety widac miekkie rogi kadru
    nie ma problemow ze jedna strona kadru jest nieostra (widzialem na CB takie opinie) i mnie pierwszy egzemplarz ostrzyl dobrze - nie bylo BF ani FF

CA mala
    winieta jest ale tez w granicach rozsadku i po przymknieciu do f8 malutka

zreszta oboje tego szkla uzywamy na f8 do f11 - landszafty ,wiec przymkniecie szkla daje duza GO, likwiduje miekkosc w rogach i zmniejsza winiete

canona 10-22 nie mialem w rekach
    wg mnie niewarto doplacac 1000 PLN do USM bo do naszych zastosowan nie jest to wymagane

z tej sigmy jestem bardzo zadowolony i w plenerze czesto jest "wojna" z kobieta o to szklo

najczesciej uzywana ogniskowa to 10mm
    z filtrami cokina i normalnym holderem na 3 filtry musisz przy poziomych kadrach zjechac do 12mm bo widac zarys uchwytu w kadrze jak jest szerzej

przy pionach problemu nie ma na zadnej ogniskowej
    juz praktycznie na te sigme 10-20 jestem zdecydowany http://www.komputronik.pl/Fotografia...8,cpsrc,ceneo/ tu jest w cenie 2099zl

darkon
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adzi Zobacz posta
    juz praktycznie na te sigme 10-20 jestem zdecydowany http://www.komputronik.pl/Fotografia...8,cpsrc,ceneo/ tu jest w cenie 2099zl
    tu jest cena 2099 zł, obiektywów brak, mogą ściągnąć ale nie wiedzą dokładnie w jakiej cenie :-D

Uprawnienia umieszczania postów