Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: NIEWOLNICTWO w Canonie.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie Jedyna poprawna reakcja to

zamiast G11 kupić LX4
    zamiast 500D G1
    zamiast HFS100 TM300
    zamiast SX20 HX1

itd.

a kto myśli, że G1 nie do końca jest w spec 500D niech raz w życiu postoi w (prawie) miejscu z 8 godzin...
    the silence is deafening

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

U nas też tak ludzie pracują, na produkcji np przy składani laptopów ... marki nie wymienię

Przem312
    Guest

Domyślnie

szkoda, że autor nie wspomniał, że to Japonia, a tam panuje jednak kompletnie inny etos pracy niż w naszym rodzimym "czy się stoi czy się leży, 150 się należy".

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vasco5 Zobacz posta
    u nas już od dawna są takie rygory i jakoś nikogo to nie oburza...
    Proponuję idź na szejka do MacDonalds. Zobaczysz zachodnie (wcale nie japońskie) tempo pracy - tam też nikt nie siedzi ani nie ma czasu na nudę. I zgadzam się, że taka dyscyplina pracy panuje tam od dawna i nikt nie robi z tego problemu.

Cytat Zamieszczone przez konsos Zobacz posta
    U nas też tak ludzie pracują, na produkcji np przy składani laptopów ... marki nie wymienię
    Pod Toruniem jest strefa ekonomiczna w której jest kilka fabryk montujących telewizory japońskie. Regułą jest, że kobiety tam pracują na stojąco w wysokiej temperaturze (wymaga tego proces technologiczny) bez przerw na papierosa i czasu na nudę (kadra inżynierska i nadzór kierowniczy jest made in Japan a kilkunastu polskich inżynierów głównie służy za tłumaczy). Niezadowoleni pracownicy próbowali interweniować w PIP i lokalnej prasie - Japończycy z rozbrajającą szczerością oświadczyli, że polskie kobiety pracują w identycznych warunkach jak kobiety w Japonii i w związku z tym: w ogóle o co chodzi Więc nie trzeba się przenosić do fabryki Canona, aby zasmakować wschodniej dyscypliny i jakości pracy.
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 11-06-2009 o 08:59 Powód: Automerged Doublepost
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

Napisał Jago: "bez przerw na papierosa "
    A może oni chcą w ten sposób zmniejszyć zapadalnośc na choroby nowotworowe? Papierosy są bardzo niezdrowe...
    (to oczywiście żart ):smile:
    Ostatnio edytowane przez andrewjohn ; 11-06-2009 o 10:11
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Domyślnie

Brak przerw na papierosa to słuszne akurat. Dlaczego palacze mieliby mieć więcej przerw od niepalących?
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Początki nałogu

Domyślnie

Heh, ja stałem w Media niecałe 4 lata Czasem było ciężko, to fakt. Cholernie pomagają duże dawki magnezu. Zwolniłem się i teraz jestem już na swoim Ale czasami włącza mi się ból w plecach przy długich spacerach... Ot, pamiątka po starej pracy...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów