Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Co kupujecie w Internecie?

Coś już napisał

Domyślnie Co kupujecie w Internecie?

Witam Jako nałogowa zakupoholiczka postanowiłam zapytać was - pasjonatów fotografii czy robicie zakupy przez Internet? Chodzi mi o te inne niż sprzęt foto
    Mnie Internet wciągnął całkowicie i może do marketów internetowych - tych spożywczych (bo takie też istnieją) jeszcze nie dotarłam ale np do butów (które ostatnio kupiłam przez neta na www.1but.pl) już tak;p
    więc ogólnie nałóg się rozwija

A u was?
    jak wygląda sprawa?
    Daliście się zwariować? Czy jeszcze nie:P

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

Ja kupowałem przez internet już wiele rzeczy,głównie sprzętu foto i to raczej drobniejszego (co do aparatu to jednak miałem trochę oporów i kupiłem w realnym sklepie FJ).Natomiast poza tym kupowałem trochę płyt,kaset,gier komputerowych,sprzetu AGD, nawet dywan.W sumie było tego dość dużo.Nigdy nie miałem poważnieszych kłopotów.
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Coś już napisał Awatar Evitagen
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lajf_entusiast Zobacz posta
    Witam Jako nałogowa zakupoholiczka
    Jakbym widzial moja Pania... Kupuje, sprzedaje, szuka, węszy.... prawdziwa krolowa allegro. A to ze koszt wysylki niweluje roznice w porownaniu ze sklepem za rogiem? Kogo to obchodzi?
    Would?

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

W internecie poza sprzetem foto ? Wszystko na czym nie zalezy na czasie a zalezy na cenie

- Buty - czasami za 40% mniej niz w normalnym sklepie
    - Opony do samochodu
    - Srodki do detailingu samochodowego
    - Inne czesci do samochodu
    - Elektronika wszelkiego rodzaju - czesci komputerowe (poza dyskami), elementy elektroniczne w wiekszych ilosciach itp
    - Sprzet (car)audio - glosniki, wzmacniacze, czasami kable
    - Kosmetyki firm nie dostepnych w trojmiscie
    - Ubrania - ale tylko jak cos jest mega mega i musze to miec

+ troche tego pewnie jeszcze by sie uzbieralo Jesli zalezy mi na czasie, a wiem ze mam cos nawet kilka zl drozej w sklepie w trojmiescie, to wybieram tradycyjny sklep by nie czekac

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Domyślnie

W internecie poza sprzętem foto, kupuję wszystko oprócz ubrań i butów.
    W pracy: narzędzia i przyrządy pomiarowe (działam w branży metalowej), zdarzyło mi się kupić w sieci kilka obrabiarek. Kupiłem w ten sposób samochód ciężarowy i 2 dostawcze. Jeden zakup dotyczący auta ciężarowego poprzez mobile.de okazał się niewypałem, niemiecki sprzedawca okazał się nieuczciwy, transakcja została odwołana i została ograniczona do wycieczki krajoznawczej w okolice Bonn. Pozostałe OK.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Mnóstwo różności. Elektronika, książki, płyty, zabawki i ubranka dla dzieci, sprzęt foto... Można tak bez końca. Nie kupowałem spożywki i ciuchów dla siebie, które lubię dotknąć przed zakupem.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No to ja się wyłamię, bo poza sprzętem foto z uwagi na dostępność przez sieć, a niedostępność lub też drożyznę poza, nie kupuję nic więcej.
    Raz tylko kupiłem telefon córce. Cena była dobra i obyło się bez niespodzianek, ufff
    A to, że kilka miesięcy później utopiła go w jogurcie (oczywiście w torebce), to już inna sprawa
    C-F-K - forever

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wbrew nazwie nasz Hydepark jest ograniczony do rozmów okołofotograficznych ( "Rozmowy o wszystkim i o niczym - byle by byly choc troche zwiazane z fotografia" ) a nie o przysłowiowej pupie Maryni.
    Dylematy ogólnospołeczne proponuję roztrząsać na forach ogólnospołecznych .

Uprawnienia umieszczania postów